avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema mostenire

Fara sa stiu eu, sora mea a convins-o pe mama sa-i doneze casa in timpul vietii.
Acum deabia am aflat dupa moartea mamei. Se mai poate face ceva in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:56, 2 Iulie 2015
Da,intrucat sunteti mostenitor rezervatar si prin donatie in favoarea sorei dvs.v-a fost incalcata rezerva succesorala, puteti formula actiune ptr.reductiunea liberalitatilor excesive, conform art.1091-1099 Noul Cod Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Cota succesorala Costi2017 Costi2017 Buna seara, Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, socrul meu a decedat recent si din viata a donat ... bibi2018 bibi2018 Bună ziua ,socrul meu a decedat recent si din viata a donat sorei lui apartamentul lui .Pe cf zice ca is lăsat 1/4 cota actuala și 1/4 inițială. ... (vezi toată discuția)