avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS

Sunt inclusa in tratament in cadrul ,, Programului National de Scleroza Multipla din Romania '' , mentionez ca nu am un loc de munca si nici pensie.
Cui sa ma adresez pentru o adeverinta din care conform OG nr.4/2015 nu mai sunt obligata sa platesc CASS
Aceasta fiindu-mi necesara la spital atunci cand ridic tratamentul si internare daca e cazul.
Cel mai recent răspuns: IonescuLucica , utilizator 22:32, 14 Iulie 2015
Adresati-va Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) de care apartineti.
Multumesc ! Voi merge la CJAS .
Am MERS LA CJAS de care apartin si am avut aceasi nemultumire vis-a-vis de raspunsul pe care mi l-au dat .
Trebuie sa ma ia sotul ca si COASIGURAT , chiar daca conform OG/31.01.2015 nu ar trebui sa platesc Asigurari de Sanatate
E normal?
1. - Puteti sa deveniti coasigurata sotului dvs., fara plata contributiei la sanatate.
- Nici dvs., nici sotul si nici angajatorul lui nu veti plati nimic in plus la contributiile pentru sanatate.

2. - Dar ar fi bine sa faceti o sesizare si la CNAS, pe e-mail, la: [ link extern ]

- Sa precizati si ce raspuns ati primit de la CJAS.
Am fost inca o data la CJAS , de data aceasta intr-un alt birou si atunci cand am aratat biletul de internare si de externare m-au inclus in PNSM (Programul National de Scleroza Multipla)
Recunosc nu am facut sesizare , ar fi meritat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi sotul coasigurat pe asigurarea medicala a sotiei? alina1111 alina1111 Eu sint salariata la o companie mare. Sotul meu este administrator de firma mica, are citiva oameni angajati la firma lui, dar el nu figureaza ca angajat in ... (vezi toată discuția)
Fratele poate fi coasigurat la sanatate? tanase_mara tanase_mara Il pot trece pe fratele meu pe asigurarea mea medicala daca nu are venit? (vezi toată discuția)
Coasigurati persoane fara venituri EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna seara! Am si eu o intrebare. Am fost in somaj 6 luni pana in dec 2014.Incepand cu ian 2015 imi platesc asigurarea de sanatate din mana(pt ca nu ... (vezi toată discuția)