avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara!Sunt intr-o mare dilema si am nevoie de ajutorul dvs. Vreau sa ridic o cladire pe un pamant (vreau sa fac un magazin).Problema este urmatoarea;pamantul apartine socrilor mei, socrul a murit este in viata doar soacra si 3 copii.Mentionez ca erau 4 copii unul a decedat intre timp avand la randul lui 2 copii.Deci mostenitori sunt :soacra, 3 copii ( unul dintre copii este sotul meu) si 2 nepoti.Vreau sa ma luminati cum as putea sa beneficia de o bucata de pamant pentru ridicarea magazinului?Nu pot inchiria de la ei? sa iau in concesiune?? trebuie neaparat sa se faca succesiunea?Adica as vrea un mod mai rapid si mai simplu de a putea intra in posesia unei bucati de pamantVa sunt recunoscatoare daca imi raspundeti pt ca am mare nevoie de un raspuns.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:36, 3 Iulie 2015
aharmasel a scris:

Deci mostenitori sunt :soacra, 3 copii ( unul dintre copii este sotul meu) si 2 nepoti.

Si ...sotul celui decedat (al 4-lea copil) nu este mostenitor?

Exista mai multe posibilitati de a va rezolva problema, unele mai bune, altele mai putin bune, insa dat fiind ca este o chestiune serioasa est ebine sa o faceti cu cap de la inceput. Si inceputul reprezinta clarificarea situatiei mostenitorilor, apoi fie inchiriati de la ei, fie cumparati, fie constituiti un drept de superficie, etc, fie va apucati de maine si construiti repede si suportati toate consecintele negative ale acestei grabe. Raspuns final, nu exista ceva repede si bun pentru problema dvs.
Cel decedat era divortat de asta am zis ca sotia nu e mostenitoare.Acum va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot inchiria de la ei?Nu as putea ridica cladirea pe numele soacrei apoi sa inchiriez de la ea?Va multumesc pt raspuns.
sau cum as putea sa constitui acest drept de superficie?unde trebuie sa ma adresez?
1) Ca sa inchiriati de la ei (si sa va si folositi de ce inchiriati), ei trebuie sa aibe calitatea de locatori, implicit de proprietari, deci le trebuie cel putin certificat de mostenitor.
Desigur, puteti face si o conventie cu toti mostenitorii, prin care sa va dea in comodat suprafata si sa va apucati de treaba (nerecomandat).
2) Da, se poate face pe numele soacrei, daca insistati (nerecomandat).

aharmasel a scris:

sau cum as putea sa constitui acest drept de superficie?unde trebuie sa ma adresez?

Unui notar, insa pentru asta trebuie dezbatuta succesiunea si revenim de unde am plecat.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
trandafir2, moderator
multumesc tare mult pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)
Probleme acte casa dupa decesul socrului gavroche83 gavroche83 Buna ziua! Va cer ajutorul pentru lamurirea unor probleme legate de actele unei case in mediul rural ce apartine parintilor sotiei mele. Poate neclar pana ... (vezi toată discuția)
Debitor în comă: poate banca executa silit imobilul deținut de acesta dacă nu plătește girantul? Ali a Ali a Bună ziua, soacra mea are un împrumut la Țiriac Banks nu a plătit la timp, i sau adăugat penalizări și sa ajuns la o suma de 60000,între timp a ... (vezi toată discuția)