avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara!Sunt intr-o mare dilema si am nevoie de ajutorul dvs. Vreau sa ridic o cladire pe un pamant (vreau sa fac un magazin).Problema este urmatoarea;pamantul apartine socrilor mei, socrul a murit este in viata doar soacra si 3 copii.Mentionez ca erau 4 copii unul a decedat intre timp avand la randul lui 2 copii.Deci mostenitori sunt :soacra, 3 copii ( unul dintre copii este sotul meu) si 2 nepoti.Vreau sa ma luminati cum as putea sa beneficia de o bucata de pamant pentru ridicarea magazinului?Nu pot inchiria de la ei? sa iau in concesiune?? trebuie neaparat sa se faca succesiunea?Adica as vrea un mod mai rapid si mai simplu de a putea intra in posesia unei bucati de pamantVa sunt recunoscatoare daca imi raspundeti pt ca am mare nevoie de un raspuns.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:36, 3 Iulie 2015
Ideea e ca daca pot sa ridic constructia pe numele soacrei, dupa aceea ce este mai bn sa fac sa inchiriez de laa ea? Pe cati ani as putea inchiria?Exista un term limita?
?Stiu ca pun cam multe intrebari dar am mers la un norat si nu m-a ajut cu nimik. Nu mi-a spus nimic din ceea ce mi-ati spus dvs aici.Va sunt recunoscatoare
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
aharmasel, utilizator
Dupa cum v-am scris si in mesagerie, soacrei ii revine cea mai mare parte, astfel incat hai sa zicem ca poate face acte de dispozitie sau administrare asupra patrimoniului. Oricum cu atatia mostenitori vor iesi scantei. Depinde si de dvs. ce constructie vreti sa fie, insa pentru o constructie de durata nu este recomandabil sa construiti fara actele pentru teren in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)
Probleme acte casa dupa decesul socrului gavroche83 gavroche83 Buna ziua! Va cer ajutorul pentru lamurirea unor probleme legate de actele unei case in mediul rural ce apartine parintilor sotiei mele. Poate neclar pana ... (vezi toată discuția)
Debitor în comă: poate banca executa silit imobilul deținut de acesta dacă nu plătește girantul? Ali a Ali a Bună ziua, soacra mea are un împrumut la Țiriac Banks nu a plătit la timp, i sau adăugat penalizări și sa ajuns la o suma de 60000,între timp a ... (vezi toată discuția)