O femeie la 77 de ani care are o relatie cu un batran de 82 de ani aflat in alt oras decat ea. Acest om si-a vandut casa in care locuieste, banii i-a dat copiilor lui si acum intentioneaza sa se mute in casa acestei femeii folosindu-se de sentimentele ei sincere pentru el. El insa nu e sincer si urmareste doar sa se mute in casa ei si sa se casatoreasca ca sa ii revina legal si o parte din ce are ea. Este un speculant emotional care asta a facut toata viata si acum are de gand sa profite de pe urma femeii. Aceasta doamna este extrem de bolnava de inima, poate muri in orice moment si el stie asta, stie ca nu are nevoie de stres si nici de casatorie dar o atrage cu vorbele dulci si cu "afectiune" simulate. ambele mincinoase odata ce el declara familiei sale ca doar vrea sa se mute in casa ei si o si barfeste pe la spate.
Ce se poate face ca acest om sa fie impiedicat legal sa profite de pe urma naivitatii ei? Ce drepturi la casa ei ar avea el in cazul in care s-ar casatori sau in cazul in care ar trai cu ea in concubinaj? Daca ea moare, el poate fi scos afara din casa? Ma gandesc ca la 82 de ani nici o politie nu scoate afara un om dintr-o casa.
Multumesc.
Of... Ce inseamna sa o pun sub interdictie? Nu iubeste, ea iubeste dragostea, crede in cai verzi pe pereti.. cum si noi mai facem uneori. E frumos sa fii iubit insa e bine sa judeci daca e iubire sau e interes. iubirea e mai putin cu vrajeala si cu "ma mut la casa ta" ci cu" hai sa te ajut sa te faci bine"... sa mergem la un medic, sa ne vedem de sanatate, nu de mutat in casa ta... Si nu de declaratii siropoase si caraghioase de dragoste la 82 de ani. Ea nu stie sa faca diferenta intre real si imaginar si asta e un sarlatan. Ea mi-a promis ca nu se va muta ala la ea dar nu stiu... Ma gandesc sa ii scriu lui o scrisoare sau sa-l sun la telefon si sa-i spun sa o lase in pace si sa-si caute alta casa ca acolo ma mut eu si nu vom locui impreuna in nici un caz. Nu? Cu ce sa-l amenint? O vecina de-a ei zice sa ii spun lui ca fac plangere la politie pentru ca din cauza lui poate muri pentru ca e intr-0adevar foarte bolnava de inima si ca o hartuieste. Nu stiu ce e mai bine sa fac. As vrea ceva efficient sa fie...dar nici sa ii fac rau ei ca e mama mea.... Multumesc mult de ajutor!
Bunul imobil dobandit de mama dumneavoastra este bun propriu.
Imobilul a fost dobandit in timpul concubinajului ( in nume propriu de catre unul dintre concubini ), prin urmare , acesta are calitatea de bun propriu .
Bunurile dobandite in timpul relatiei de concubinaj , in situatia expusa de dumneavoastra, nu vor fi supuse partajarii ( nu au calitatea de bunuri comune - coachizite ).
Nu este aplicabil regimul matrimonial, ce caracterizeaza proprietatea comuna devalmasa, care cuprinde bunurile dobandite de soti, de la data incheierii casatoriei.
Sumele de bani investite pentru plata pretului unor bunuri proprii da nastere unui drept de creanta.
De asemenea, investitiile efectuate dau nastere unui drept de creanta.
E, poate nu are de gând sa se căsătorească și chiar dacă, poate o muri el înainte.
Sa o puneți sub interdicție ar însemna că nu mai are discernământ și în concluzie ii e interzis sa se căsătorească, sa încheie acte.. astfel nu va putea înstrăinat cada sau lăsa vreun testament.
Dacă are însă discernământ, nu rezolvați nimic, decât sa va supărați mama, riscați sa se rupă relația și aia cate e.
De asemenea, o plângere penala nu se justifica.
In afara de dreptul la mostenire nu are alt drept in cazul expus.
Si daca el are 84 de ani si barbatii mor de regula mai rapid decat femeile e putin probabil ca el sa o mosteneasca.
Convietuind cu cetateanul in concubinaj, acesta nu va avea nici un drept de mostenire in cazul decesului mamei. Daca se vor casatori legitim, s-a mai spus: 1/4 din imobil.