avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie + nerespectarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie + nerespectarea contractului de munca

Sper ca m-am exprimat cat mai corect si la subiect . in fiecare luna stau cate 372 ore la munca + 42 ore naveta .

Sunt angajat la o firma de asfalt ca si agent paza administrativ (asa scrie in contractul de munca) perimetrul (aproximativ 1.7 km lungime si 0,780 km latime , sau facut masuratori pentru a se vinde acel spatiu cu cladiri) suntem 2 persoane , eu cu atestat si inca un coleg care e de fapt angajat ca si mecanic , din cauza problemelor cu rromi , se mai dau spargeri , nu sa luat nici o masura (dupa ce se sparge termopanele si se fura cabluri , motoare etc , de multe ori sunt prinsi "infractori" si este recuperata paguba in totalitate ) ne mai si penalizeaza (chiar daca sunt o gramada de nereguli )
, specific in contractul meu de munca durata programului de munca este de 8ore zi/ 40 saptamana salariul de 850 de lei (ne reinoieste contractul la fiecare 3 luni , ) data la care se plateste salariul este de 25 a luni urmatoare . In realitate este 12 ore pe zi (program de la 07 pana la ora 19) +1.5 h in fiecare zi numai timpul piedut de venit si plecat la servici , 1 saptamana de zi 1 de noapte (744 ore inseamna o luna de 31 zile din care 372 inseamna programul de munca +aprox. 42 ore de naveta) , nu avem nici un liber , ce sa mai vorbim de concediu (am 1 an si 5 luni , si nu mi sa dat concediu pe motiv ca nu sunt oameni ) salariul l-am luat 1 data la 4 luni (sau intamplat de 2 ori , dar au fost si luni cand ni sa dat si 3 salarii ) salariu care lam luat ultimele luni au fost 1000 -1150 lei (bani ii primim pe card) , si doresc sa ma duc luni 06.07.2015 sa imi dau demisia , nu mai vreau sa stau nici o zi , fara sa ma stau in preaziv , deoarece ei nu au respectat contractul de munca (ore , concediu , zilele de plata a salariului ) si faptul ca este prea mult stres din cauza "infractorilor" si sefilor , am fost de fata cand au intrat ''infractorii'' si am sunat la 112 (dupa ce ne tzine 10-15 min la telefon si ne pune o gramada de intrebari ) cand apare echipajul de politie , tot de paznici se ia (pe motiv ca : de ce am sunat la 112 si nam sunat la numarul lor de fix ) , asa ni sa spus de catre Seful pazei de fiecare data cand avem evenimente sa sunam la 112 . :frantic:
Intrebarea mea ar fi :
-----Ce inseamna incetarea contractului prin litera i (am inteles ca sunt 4 sectiuni , neprezentarea la munca , altercatii cu colegi sau unul din sefi , furt ... gasisem pe net lucrul asta) si vreau mai multe detaliii ..
----- Cu ce se inchide contractul de munca, amandoua parti sa fie de acord (angajat si angajator)
----- Mai este vreun articol prin care sa mi se dea dreptate (nerespectarea program /salariu/ din contract)

Va Multumesc

Cel mai recent răspuns: abc112 , utilizator 05:36, 6 Iulie 2015
abc112 a scris:

....
Intrebarea mea ar fi :
-----Ce inseamna incetarea contractului prin litera i (am inteles ca sunt 4 sectiuni , neprezentarea la munca , altercatii cu colegi sau unul din sefi , furt ... gasisem pe net lucrul asta) si vreau mai multe detaliii ..
----- Cu ce se inchide contractul de munca, amandoua parti sa fie de acord (angajat si angajator)
----- Mai este vreun articol prin care sa mi se dea dreptate (nerespectarea program /salariu/ din contract)

Va Multumesc

1. Lit.i nu mai exista. In prezent, temeiul de drept al concedierii disciplinare il constituie art.61 lit.a C.mun.

2. Acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

3. La art.40 alin.2 C.mun. sunt prevazute anumite obligatii ale angajatorului , si anume:
acestora.
a) sa informeze salariatii asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca;
b) sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca;
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
d) sa comunice periodic salariatilor situatia economica si financiara a unitatii, cu exceptia informatiilor sensibile sau secrete, care, prin divulgare, sunt de natura sa prejudicieze activitatea unitatii. Periodicitatea comunicarilor se stabileste prin negociere in contractul colectiv de munca aplicabil;
e) sa se consulte cu sindicatul sau, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor in privinta deciziilor susceptibile sa afecteze substantial drepturile si interesele acestora;
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;
h) sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului;
i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

Daca una dintre aceste obligatii nu a fost indeplinita de catre angajator, atunci va puteti da demisia fara preaviz (contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun.).

Multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz roox_me roox_me Buna seara, Am o nelamurire. mi-am depus demisia astazi..preavizul este de 20 de zile. Eu lucrez o saptamana schimbul 1 cu 6,5 ore pe zi si schimbul 2 cu 5.5 ... (vezi toată discuția)
As dori sa mi dau demisia din cauza nerespectarii contractului de munca Anonima91 Anonima91 Lucrez la o societate comerciala (magazin)ca asistent vanzari de la sfarsitul lui martie 2015 si in contractul de munca este specificat numarul de ore si ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz utilizator000 utilizator000 Lucrez din martie la o companie cu care am semnat un contract pt perioada 15 martie - 15 iunie cu norma de 4 ore. In data de 16 iunie am semnat o prelungire de ... (vezi toată discuția)