Buna ziua,
Am o mare problema legata de mostenirea mamei mele daca pot sa o numesc mostenire . Mama mea a avut inca 4 frati, dintre care numai ea si o sora mai mare mai sunt inca in viata , si o ,,cumnata,, iar ceilanti trei au murit ( si traiesc doar copii care sunt plecati si nu ii putem gasi pt ca nu au mai tinut legatura cu noi de foarte multi ani ) .
Pamantul si casa parinteasca au fost folosite de un frate ( sotul cumnatei in viata ), frate care a murit acum 4 ani si au ramas copii si sotia acestuia sa locuiasca acolo mai exact in OR .ISACCEA JUD. TULCEA ,in tot acest timp nimeni nu a avut pretentie la bunurile de acolo , insa acum eu as-i dori sa-mi construiesc o casa acolo pe bucata de pamant care credem noi, i-s-ar cuveni mamei mele , si matusa mea si mama mea ar dori sa-mi cedeze partea lor de pamant din curtea parinteasca. Precizez ca dupa moartea parintilor mamei mele ( acum aproape 30 de ani ) nu s-a facut sucesiune sau alta procedura de impartire a bunurilor, in schimb unchiul meu care a decedat acum 4 ani , sotul cumnatei mamei mele care este inca in viata , a facut o declaratie la Primaria Orasului Isaccea din care reiese ca se oblica sa restitue partea surorilor lui atunci cand acestea vor dori . Apoi a inceput sa vanda o mare parte din terenul parintesc ( din curte ) fara sa o intrebe pe mama mea sau pe celelante surori care mai traiau pe atunci , deci mama mea nu a semnat nimic niciodata si nici nu a fost intrebata daca este de acord cu vanzarea acelor parti din curte . Cumparatori au acum acte ATENTIE ,, in regula ,, avand acum case construite pe acele parti de teren . Avand noi o slaba pregatire in domeniul juridic , va intreb acum pe dvs : CE DREPT DE VANZARE A AVUT UNCHIUL MEU SI SOTIA ACESTUIA ( fara acordul surorilor ) ??? Este posibil ca Primaria sa-l fi facut proprietar sau unic mostenitor fara sa fi fost surorile intrebate , sau exista o alta modalitate prin care el si sotia lui sa devina proprietari pe intreaga curte ?????
DE CE V-A INTREB ACESTE LUCRURI :
vreau sa-mi construiesc o casa pe partea mamei mele de curte care consideram noi ca i-se cuvine legal ( mama mi-o cedeaza mie )
cumnata ( sotia unchiului decedat acum 4 ani ) nu vrea sub nici o forma sa-mi dea acea parte din curte , mai mult decat atat nu vrea sa ne arate actele cu care sustine dansa este proprietar acolo
aceasta casa doresc sa o construiesc in termeniii cei mai legali posibil ( CU TITLUL DE PROPRIETAR )
sora mamei care mai este in viata este intru-totu de acord cu mama mea si ea este in aceiasi situatie cu mama , fiind revoltata la randul ei de faptul ca unchiul meu a vandut o parte de curte fara sa intrebe pe nimeni iar acum cumnata danselor nu vor nici macar sa le restitue fiecaruie partile din ceea ce a mai ramas. In plus dansa spune ca ea nu poate raspunde pentru ce a vandut sotul ei adica unchiul meu . ( ei au fost cununati civil si au impreuna 4 copii )
In concluzie a-si dori sa stiu care sunt pasii LEGALI de urmat pentru a intra in posesia acelei parti de pamant a mamei mele ) pentru a-mi construi o casa dar sa am titlu de proprietar legal ?
se poate face o donatie ( de catre cine ) ?
unde trebuie mers in prim-plan la tribunal , la notariat , la primarie de unde ar trebui sa incepem ?
cum putem afla cu ce drept a vandut unchiul meu ?
cum putem afla ce acte are cumnata ramasa in viata ?
trebue facuta succesiune dupa bunici ( unde se face cum se face )
trebue sa o dam in judecata pe cumnata mamei
Va rog din suflet sa-mi raspundeti nu am alte proprietati nu am o locuinta asadar acea parte din curte este vitala pentru mine sotul si copilul meu .
Cel mai recent răspuns:
Alin Paidiu , Avocat
10:26, 8 Iulie 2009