avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neclaritati concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neclaritati concediere

Buna ziua,
Firma la care lucrez se desfiinteaza din motive economice, iar eu am fost anuntat de desfacerea contractului de munca conform art. 65/1.
Precizez ca in contractul de munca se specifica un numar de zile de preaviz in caz de concediere, precum si in caz de demisie, dar contrar acestui lucru, eu am fost concediat fara preaviz.
Mentionez, ca nu am primit salrul pe ultimele 3 luni lucrate, si dupa cum am inteles, nu le vom primi nici pt preaviz.
Nu mi se pare normala aceasta situatie, si as vrea sa stiu, legal, ce pot sa fac in acest moment?
Va multumesc,
P. Adrian.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 22 Iulie 2009
Buna ziua,
Revin. se pare ca se complica situatia. angajatorul meu a depus pe ultimele 2 luni lucrate, o instiintare la itm prin care declara ca nu a fost activitate.
ei bine, se pare ca pot sa uit de salarul pe aceste 2 luni...
intrebarea mea este: e legal sa afca asa ceva?
pe de alta parte, preavizul nu trebuie oricum platit? si minim 1 luna plati compensatorii?

Va multumesc anticipat.
crimson a scris:

Ati inteles bine.

Luati legatura cu un avocat si va adresati judecatoriei din judetul unde aveti domiciliul,sectia Litigii de Munca. ....

Mult succes!

In acest caz, cererea salariatului va fi urmata de hotararea instantei de declinare a competentei ...;) si s-a dus celeritatea judecarii procesului :)

# adrian_petcu
da, este legal sa depuna o astfel de adresa catre ITM ... trebuie sa dovediti ca in acea perioada societatea a avut activitate , ca sa puteti contesta ceea ce sustin acestia.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
oare ce fel de adresa catre ITM este aceea.. ca nu a avut activitate = intrerupere de activitate, asazisul somaj tehnic ?
grace_r: din pacate nu pot sa va spun, pt ca doamna de la ITM nu a dorit sa`mi arate aceste hartii. din cate am inteles e vb despre "suspendarea activitatii"

in legatura cu declinare competentei: asta inseamna ca nu pot sa`i dau in judecata? nici macar pt plata perioadei de preaviz?

de dovedit ca am lucrat... am o adeverinta de venit scrisa si semnata in perioada de "inactivitate".. nu stiu daca ma ajuta cu ceva.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
adrian_petcu, utilizator
Era vorba despre competententa materiala a instantei care judeca litigiile de munca ... actiunea se depune la Tribunal si nu la Judecatorie ... in acest din urma caz, judecatoria si-ar fi declinat competenta in favoarea Tribunalului in a carei raza aveti domiciliul.

grace_r,
am vazut cazuri practice de acest gen... se depunea la ITM adrese prin care angajatorii anuntau ca din motive economice sunt in imposibilitatea de a achita salariile si de a-si desfasura activitatea .... De obicei, angajatorii trebuie sa anunte ITM-ul in momentul in care nu mai are salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala sau colectiva? meeri_m meeri_m Buna seara! Va rog, daca se poate sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: lucrez (inca? ) la o societate care in momentul de fata mai are aproximativ ... (vezi toată discuția)
Incheiere c.i.m. pe motiv economic catalin_kti catalin_kti pana acum 2 zile am lucrat la o firma de pe platforma dacia, in data de 3 mai am fost anuntati ca urmeaza sa se incheie C.I.M. pe motive economice la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! andu86 andu86 La inceputul lunii decembrie 2009, mi-a s-a comunicat k postul meu se va desfiinta conform statutului...din data de 3.12.2009. si k de la acea data voi fi in ... (vezi toată discuția)