avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate pierduta de 20 de ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate pierduta de 20 de ani

Am pierdut buletinul acum 20 de ani si vreau sa merg sa fac cerere dar nu stiu cum sa fac, ca nu am decat certificatul de nastere. sunt casatorita cu un strain. Si locuiesc in alta tara. Dar vreau sami recuperez buletinul. ce trebuie sa fac.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
Mandarela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:02, 11 Iulie 2015
Mandarela, aveti dubla cetatenie? Ca e buna intrebarea, unde locuiti si ce acte aveti acum? Aveti un imobil in tara sau rude care sa va primeasca in spatiu?
Mai aveti o problema, nu v-ati transcris certificatul de casatorie cu cetateanul strain (nu aveti si certificat de casatorie romanesc).
Oricum, prin consulat nu puteti primi un nou buletin.

Spuneti-ne mai multe, nu puteti primi un raspuns folositor in absenta detaliilor.
Din moment ce locuiti de mai bine de 20 de ani in strainatate ca in romanul lui Dumas tatal ,,Dupa 20 de ani,,consider ca ar trebui sa solicitati la ambasada sau consulat un pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Nu aveti nevoie de buletin,pasaportul CRDS e mai la indemana.Tot acolo veti solicita si transcrierea certificatului de casatorie iar daca aveti copilasi si transcrierea certif. de nastere a copiilor dvs. Iar daca nu aveti CNP solicitati tot acolo si CNP-ul. Daca detineti vreo copie dupa vechiul buletin sa o prezentati si pe aceea. Sa ne scrieti cum ati rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)