Am pierdut buletinul acum 20 de ani si vreau sa merg sa fac cerere dar nu stiu cum sa fac, ca nu am decat certificatul de nastere. sunt casatorita cu un strain. Si locuiesc in alta tara. Dar vreau sami recuperez buletinul. ce trebuie sa fac.
Mandarela, aveti dubla cetatenie? Ca e buna intrebarea, unde locuiti si ce acte aveti acum? Aveti un imobil in tara sau rude care sa va primeasca in spatiu?
Mai aveti o problema, nu v-ati transcris certificatul de casatorie cu cetateanul strain (nu aveti si certificat de casatorie romanesc).
Oricum, prin consulat nu puteti primi un nou buletin.
Spuneti-ne mai multe, nu puteti primi un raspuns folositor in absenta detaliilor.
Din moment ce locuiti de mai bine de 20 de ani in strainatate ca in romanul lui Dumas tatal ,,Dupa 20 de ani,,consider ca ar trebui sa solicitati la ambasada sau consulat un pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Nu aveti nevoie de buletin,pasaportul CRDS e mai la indemana.Tot acolo veti solicita si transcrierea certificatului de casatorie iar daca aveti copilasi si transcrierea certif. de nastere a copiilor dvs. Iar daca nu aveti CNP solicitati tot acolo si CNP-ul. Daca detineti vreo copie dupa vechiul buletin sa o prezentati si pe aceea. Sa ne scrieti cum ati rezolvat.