avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA nou - registru inventar - laptop
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA nou - registru inventar - laptop

Am un PFA nou infiintat. Am un laptop personal, cumparat dinainte de infiintarea PFA-ului.

Ca sa pot folosi laptop-ul in activitatile PFA, trebuie sa il inregistrez in registrul inventar? Sau sa fac vreun contract de comodat intre mine si PFA-ul meu?

Recunosc ca sunt putin dezamagita, credeam ca un PFA in Romania se poate descurca singur, dar se pare ca asa sunt facute lucrurile incat sa ai neaparat nevoie de un contabil/economist....
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:44, 29 Septembrie 2023
Nu e nevoie sa-l treceti in acel registru pentru ca nu e cumparat pe pfa.
buna ziua!si ce inseamna asta? daca toata aparatura de lucru este cumparata sau detinuta dinaintea infintarii PFA-ului si nu e trecut nimic? ca nu se lucreaza folosind patriomoniul personal? cum dovedesti ca folosesti propriile device-uri? cred ca sunt multi in cazul asta
„Recunosc ca sunt putin dezamagita, credeam ca un PFA in Romania se poate descurca singur, dar se pare ca asa sunt facute lucrurile incat sa ai neaparat nevoie de un contabil/economist....”

Diviziunea muncii ...

Pentru că viața este complexă, nimeni nu le știe pe toate.

De aceea cred că a plăti un serviciu altuia care știe mai bine nu poate fi decât de folos.
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2023
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta windows ? intr-un srl! dany_1998 dany_1998 Buna ziua, Poate acest subiect a mai fost discutat , dar cautarile mele prin forum nu au dus la gasirea unor rezultate satisfacatoare. Intrebarile sau ... (vezi toată discuția)
Completare registru inventar earlysunset earlysunset Buna ziua! Am un PFA neplatitor TVA, sistem real, CAEN 6201 (Activitati de realizare a soft-ului la comanda). Am achizitionat pe PFA: - RJIP, RI si RUC; - ... (vezi toată discuția)
Accesare bani srl înainte de împărțirea dividendelor? AngelXdv AngelXdv Salutare! Doresc să înființez un SRL care va necesita contracte internaționale. Am următoarele întrebări: Pot plăti avocatul și contabilul din ... (vezi toată discuția)