avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si Uzucapiune terenuri agricole
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si Uzucapiune terenuri agricole

Buna ziua.
Situatia mea este urmatoarea : bunicul a decedat primul, apoi tatal si apoi bunica. Toti ceilalti fratii ai tatalui meu traiesc, iar mostenirea care trebuie impartita este reprezentata de cateva hectare de teren agricol si pasune.

Ca si acte, exista o adeverinta emisa de primarie, imediat dupa moartea bunicului care dovedeste ca bunica este proprietara pana la eliberarea titlului de proprietar. Timp de 7 ani, dupa moartea bunicii, unul din fratii tatalui a platit impozitul la primarie pe aceste terenuri. Daca va mai plati inca 3 ani, poate sa devina proprietar fara ca ceilalti mostenitori sa primeaza vreo notificare?

In cazul in care unul dintre mostenitori nu doreste realizarea succesiuni (din lipsa platii taxelor impuse, dar doreste teren agricol, este vorba de fratele care a si platit impozitul timp de 7 ani), care este modalitatea de a impiedica aplicarea procedurii de proprietate prin uzucapiune ?

Cel mai recent răspuns: Cosmin Iancu , Avocat 20:49, 6 Iulie 2015
Adresati-va instantei in calitate de reclamant, in cazul in care fratele nu doreste realizarea succesiuni pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa 45 ani IovClaudiu IovClaudiu Am o intrebare:Bunicul meu a decedat acum 3 sapatamani,el a stapanit timp de 45 de ani mai multe terenuri (din partea parintilor) fara a se face taxa de ... (vezi toată discuția)
Rog indrumare pentru a beneficia de dreptul de uzucapiune. multumesc! Simonna B. Simonna B. Situatia este urmatoarea: Bunicul meu a cumparat de la X un imobil cu teren in 1977. Au facut un proces verbal scris de mana unde se mentioneaza suma ... (vezi toată discuția)
Care poate fi cea mai buna solutie? Alin Grecu Alin Grecu Bunicii mei au murit in urma cu cativa ani si eu am trecut pozitia la primarie pe mine de 3 ani si platesc impozitul .Dupa cati ani pot devenii proprietar daca ... (vezi toată discuția)