avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla cu bunurile dobandite in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla cu bunurile dobandite in timpul casatoriei dupa divort?

Sunt casatorit din anul 2013 cu actuala mea sotie, cu care am un copil. Intentionez sa divortez dar nu stiu ce se va intampla cu bunul imobil construit impreuna in timpul casniciei. Dupa ce ne-am casatorit am hotarat sa construim impreuna o casa noua, pe terenul pe care se afla casa unde eu locuiam. Bineinteles ca a trebuit sa demolam casa mea mai veche, care era pe numele parintilor mei pentru asta. Parinti mei ne-au donat terenul respectiv, insa nu am facut act de donatie, ci act de vanzare cumparare. Cu toti banii agonisiti, dar si cu ajutor financiar din partea parintilor ei am ridicat casa care momentan nu este finalizata in valoare de 300.000lei. Am vrut sa ii ofer jumatate din suma respectiva, sa pot locui eu acolo insa ea refuza si ma ameninta ca nu va accepta niciodata sa stau in acea casa. Mentionez ca ea dispune de un apartament unde ar putea locui, care este pe numele ei. Nu stiu ce pot face, credeti ca exista sansa ca eu sa raman fara locuinta respectiva, pentru ca asta ar insemna ca eu sa raman fara nici o casa si ea cu doua. Va multumesc mult pentru atentia acordata si astept orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Cosmin Iancu , Avocat 20:14, 6 Iulie 2015
Bunul imobil va face obiectul unui partaj. Puteti intenta o actiune in instanta in care sa motivati ca este singura dvs casa,sotia avand deja un apartament si ca doriti sa acordati o sulta sotiei, astfel dvs sa ramaneti singurul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construim casa pe terenul parintilor (tatalui) Liviu S Liviu S Am si eu urmatoarea problema: Eu si sotia mea vrem sa construim o casa pe terenul tatalui meu. Acesta nu doreste sa ne faca act de vanzare-cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Drept la partaj? madutza0391 madutza0391 Buna ziua..sunt casatorita si impreuna cu sotul meu am ridicat o casa. Insa parintii lui au scris pe contractul casei cum ca patrimoniul ar fi fost ridicat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! recent am intabulat casa construita împreună cu ... SergiuGg SergiuGg Buna ziua! Recent am intabulat casa construita împreună cu sotia mea , atașând celor de la OCPI toate actele inclusiv certif.de căsătorie.... ... (vezi toată discuția)