avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldurii la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldurii la pausal

Buna seara!
Va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea situatie.
In blocul in care locuiesc sunt repartitoare pentru caldura. In Adunarea Generala Administratorul a venit cu propunerea de a se plati la pausal caldura pentru 15 zile din luna aprilie 2015, luindu-se aceasta hotarare (fara ca eu sa imi dau acordul).
Eu am centrala proprie de cativa ani si am platit doar partile comune - cam 25 lei in lunile ianuarie - februarie. Pentru 15 zile din aprilie am de platit suma de 38 lei, ca si vecinii care au sistem de incalzire comuna. In termenul legal de 10 zile dupa afisarea listelor, am facut o sesizare scrisa si inregistrata catre Presedinte si Administrator in care solicit micsorarea acelei sume. Desi trebuia sa primesc un raspuns in 7 zile, dupa 2 saptamani am intrebat si mi s-a spus ca nu imi da nici un raspuns si ca trebuie sa platesc incalzirea ca si ceilalti locatari. Mi se pare o incalcare voita si declarata a legii pe care nu stiu cum sa o gestionez.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:36, 7 Iulie 2015
Se putea adopta o alta solutie: sa nu se faca citirea pe martie iar pe aprilie se facea o citire cumulata pantru o luna si jumatate.
Acum ce sa zic: sa te bati pentru 13 lei parca nu prea merita.


1-Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Administratorul a venit cu propunerea platii la pausal
Dar care a fost motivarea cerererii sale ?
2-In conditiile in care majoritatea participantilor la adunarea generala,au votat propunerea administratorului de imobil,restul proprietarilor au obligatia sa respecte hotararile adunarii generale ,sau daca apreciaza ca le sunt cauzate prejudicii,au dreptul sa conteste in instanta,in termen de 45 de zile acele hotarari
2-Chiar daca dvs ati inteles sa va imbunatatiti confortul din proprietate si ati renuntat la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati,aveti obligatia sa achitati c/v parti comune
3-Dvs ati instalat centrala termica parcurgand procedura de obtinere acorduri din partea asociatiei de proprietari?
Sunteti singurul detinator de centrala termica din imobil ?


Daca n-ati primit un raspuns cumsecade de la acel administrator, care ar fi trebuit sa va dea niste explicatii minime, am sa incerc sa vi le dau eu, in speranta ca el va proceda in sezonul urmator de caldura asa cum va spun eu mai jos:
- in aprilie si octombrie (urmator tot pentru 15 zile) imparte caldura la toate apartamentele in sistem pausal;
- in noiembrie da la calcul, considerand consumul de caldura pentru toate cele trei lunile o data (aprilie, octombrie si noiembrie)
- de la firma de calcul va primi consumul si, deci, si ce e de plata pentru fiecare apartament pe aceste 3 luni;
- pe listele din noiembrie la rubrica de plata caldura va pune valoarea calculata de firma pe cele 3 luni din care va scadea ceea ce s-a platit la pausal pe listele din aprilie si octombrie, ramanand pentru fiecare apartament consumul regularizat pe noiembrie.

Deci, pentru dv., ca apartament deconectat de la consumul individual, va trebui sa vi se scada surplusul pus la pausal in aprilie si octombrie si, probabil, sa nu aveti de plata mai nimic sau, oricum, o valoare foarte mica de cativa lei.
Din valorile pe care le-ati scris aici, ar rezulta ca surplusul din aprilie si octombrie ar acoperi consumul pentru partile comune din noiembrie.

Si eu procedez in acelasi mod, de aceea presupun ca procedeaza ca mine.
Explicatia pentru acest mod de a proceda este ca pentru facturile mai mici din aprilie si octombrie nu mai da la calcul, deci se scuteste comisionul de calcul si in noiembrie plateste comisionul pentru un calcul incluzand 3 luni de consum. Face economie proprietarilor la costurile de calcul.

Nu stiu daca am fost suficient de explicita ... :-/

@ynocentta

Pentru numele lui Dumnezeu, nu va mai bagati la raspunsuri tehnice, daca habar n-aveti despre ce e vorba.
Raspundeti la ce va pricepeti, la lucruri generale, gen art.10 din legea 230/2007, dar renuntati la a mai da raspunsuri nerelevante care presupun o minima experienta tehnica.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere centrala termica elena_1234 elena_1234 Buna seara, Am centrala termica la un apartament de 3 camere. Pe luna noiembrie am fost pusa sa platesc 70 lei incalzire. Incalzirea la mine vine doar de la ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura aprilie cmd_ro cmd_ro Daca pe luna aprilie este factura la caldura , scara respectiva avand repartioare , firma de repartitoare nu a citit decat pana in luna martie repartioarele , ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343 anrsc 2010 si apartamente cu centrale termice si tevi comune izolate dalias dalias Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul ... (vezi toată discuția)