Potrivit Legii nr. 95/2006, conducerea spitalului este asigurata de manager si un comitet director, format din managerul spitalului, directorul medical, directorul financiar-contabil, iar pentru spitalele cu peste 400 de paturi un director de îngrijiri, prin urmare nu exista un director general adjunct.
Potrivit art. 3, alin (1) din Ordinul nr. 870/2004 actualizat, "medicii directori generali si directori generali adjuncti medicali au program de 7 ore zilnic".
Termenul de "director general adjunct medical" se refera la directorul medical?
Nu cred ca termenul de "director general adjunct medical" se refera si la directorul medical. Insa avand in vedere ca prevederile Ordinului nu au fost puse in concordanta cu dispozitiile Legii nr.95/2006 , as putea opina ca un director medical care are si calitatea de medic poate avea program de munca de 7 ore/zi.
Asa cred si eu. Cautand in organigramele institutiilor din sistemul sanitar, nu am gasit aceasta functie de director general adjunct care poate fi medic decat in cadrul Serviciului medical al CNAS. La Casele judetene de asigurari de sanatate sunt directori executivi si executivi adjuncti medicali. :) Multumesc pentru confirmare.
C.m.i. cim ??
denisa2011
Buna ziua
Am de facut un cim la un dr pe CMI, cu cate ore au ei dreptul sa lucreze?8 sau 6 ore/zi?cum se face un cim?este cf Codului Muncii sau mai au ceva in ... (vezi toată discuția)