avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obtinerea unui Card European de Sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obtinerea unui Card European de Sanatate

Buna ziua,fiul meu a absolvit recent cursurile unei scoli postliceale,are calitatea de co-asigurat si am dori sa stim care sunt costurile obtinerii unui card european de sanatate sau daca in situatia lui beneficiaza de gratuitate ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:27, 7 Iulie 2015
Documentul se eliberează gratuit la cererea persoanei asigurate şi poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE.
Cardul European se distribuie persoanelor asigurate în urma unei solicitări către casa de asigurări sociale de sănătate de care aparţin.
Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de imediata necesitate.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate e valabil si in croatia? VVanda VVanda Buna ziua! Acum, ca si Croatia a aderat la UE, cardul este deja valabil si acolo? Stie cineva raspuns sigur? Multumesc! (vezi toată discuția)