avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Administrația Financiară îmi solicită toate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Administrația Financiară îmi solicită toate originalele unui contract

Am fost astăzi la Administrația Financiară pentru a solicita înregistrarea unui act adițional la un contract de închiriere, act adițional prin care perioada contractului inițial este scurtată, cu acordul ambelor parți contractante.

Am fost forțat să depun singurul original rămas al contractului de închiriere inițial (deși i-am atras atenția funcționarei că Adm. Financiară are deja un original -- depus de către mine la semnarea contractului inițial -- și cel în posesia mea este singurul rămas.)

Eu nu sunt jurist, dar consider că un contract este un document încheiat în primul rând între părțile contractante, și mi se pare firesc ca acestea să dispună, fiecare, de câte un original al contractului încheiat. Da, sunt de acord ca Adm. Financiară să primească la rândul său un original la înregistrarea inițială a contractului, și sunt de acord să depun oricâte copii îmi solicită Administrația.

Mi se pare însă abuzivă situația în care am fost pus să aleg între a renunța la singurul original rămas al contractului sau a continua să plătesc impozite pentru un contract încheiat.

Aș dori să aflu dacă ceea ce mie mi se pare intuitiv evident este și adevărat d.p.d.v. juridic, și dacă da, cum aș fi putut proceda în situația expusă.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 15:18, 8 Iulie 2015
faceti o copie legalizata dupa originalul dvs si duceti la adm fin copia legalizata care are acceasi putere juridica identica cu a originalului. Adm Fin pierde tot timpul acte asa ca nu va mirati ca va mai cere o data in plus originalul contractului.
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contractul de inchierere ContSters94625 ContSters94625 buna!am inchiriat un contract de inchiriere a unei garsoniere si doresc sa schimb suma specificata initial in contract printr-un act aditional la ... (vezi toată discuția)
Contractul de închiriere mia_bv mia_bv Pentru ca contractul de închiriere încheiat între proprietar şi chiriaş să producă efecte juridice este suficient să conţină doar semnăturile celor ... (vezi toată discuția)
"prelungire tacita" contract de inchiriere adrian_m adrian_m Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament pe care l-am inchiriat unei societati comerciale pentru utilizare ca apartament de serviciu. Si eu, si ... (vezi toată discuția)