Am vandut masina acum un an iar cel care o detine a fost implicat intr-un accident iar societatea de asigurari vrea sa-mi dea despagubirea mie intrucat noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui si a facut asigurare pe numele meu.
Mie nu-mi trebuie acesti bani ,va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac cu adresa trimisa de societatea de asiguarai prin care mi se cer datele si contul in care sa-mi vireze banii.
Eu nu am participat la constatarea accidentului si nici nu am semnat vreun document,
In astfel de situatii, pentru a scapa de alte neplaceri, contactati persoana careia i-ati vandut vehiculul, si impreuna mergeti la un notar.
Solicitati sa vi se intocmeasca o procura notariala, prin care il imputerniciti pe "noul proprietar" sa incaseze despagubire direct in contul sau.
Aveti posibilitatea sa primiti banii intr-un cont in care este imputernicit si "actualul proprietar"..asa ati putea face un bine... urmand ca banii sa fie ridicati de "el"..
cred ca ar trebui sa sesizati comisia de supraveghere a asigurarilor si eventual si politia pentru ca domnul nu a inmatriculat masina pe numele dansului si v-a creat probleme.
Procura la notar poate fi cu dus si intors, daca persoana indreptatita la a primi despagubirea e mai reticenta.
Iar varianta cu sa isi inmatriculeze masina pe numele lui acum la ce mai serveste din moment ce evenimentul rutier a avut loc in timpul cand asigurarea masinii era facuta pe numele vanzatoarei ?
Si de unde sa cunoasca vanzatoarea contul cumparatorului? chiar daca il cunostea pe cel de la momentul vanzarii (presupunand ca masina nu s-a cumparat cu banii jos ca de obicei) cum poate afla doamna ca acel cont nu a fost inchis, stiind ca bancile nu dau date despre clientii lor decat la solicitarea scrisa a organelor competente ale statului, in nici un caz unei simple persoane fizice ? Asta in ideea ca daca doamna ar cunoaste contul cumparatorului ar ajuta-o cu ceva concret?
cu stima, cassy
va multumesc!
Problema este ca eu am vandut masina unei persoane care a vandut-o la altcineva,iar acest altcineva a fost implicat in accident.Actualul proprietar a inregistrat-o la fisc in localiatea de domiciliu a lui,dar nu a mers la serviciul de inmatriculari sa o treca si aici pe numele lui.
Initial am vrut sa duc masina la fier vechi dar era in stare foarte buna cu 90000km si am zis sa se mai foloseasca cineva de ea,nici prin cap nu mi-a trecut ca o sa am atatea probleme din cauza porcariei de timbru de mediu
,Eu l-am interbat de ce nu a inmatriculat masina pe numele lui si a zis ca nu are 600 euro taxa aceea aberanta ,ca parca daca o platesti nu poluezi.
In concluzie eu nu-l cunosc pe actualul proprietar,iar samsarul la trimis la mine dupa producerea accidentului.
Ma gandesc sa merg la tribunal si sa cer radierea din cauza acestei incurcaturi,sau sa fac o plangere penala ca mi-a fost folosit numele fara acceptul meu.
La intocmirea politei cineva a semnat in numele meu.
Dumnevoastra ce parere aveti?
stimate user, la inceputul topicului nu ati facut referire la faptul ca de fapt in problema expusa sunt implicate de fapt 3 persoane care, conform cuvintelor dvs, sunt: dvs, samsarul si cel care a produs accidentul.
sfatul meu : mergeti urgent la politie, eventual insotita de un avocat, si relatati cele intamplate cu lux de amanunte. Povestea cu trimisul samsarului dupa dvs dupa producerea accidentului nu suna bine deloc. eu una m-as speria foarte rau.
bafta!
cu respect, cassy