avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Astra vrea sa-mi dea bani pentru accident produs cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Astra vrea sa-mi dea bani pentru accident produs cu masina vanduta

Am vandut masina acum un an iar cel care o detine a fost implicat intr-un accident iar societatea de asigurari vrea sa-mi dea despagubirea mie intrucat noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui si a facut asigurare pe numele meu.
Mie nu-mi trebuie acesti bani ,va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac cu adresa trimisa de societatea de asiguarai prin care mi se cer datele si contul in care sa-mi vireze banii.
Eu nu am participat la constatarea accidentului si nici nu am semnat vreun document,
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 14:44, 14 Iulie 2015
sunt baiat nu fata
astept in continuare raspuns de la societatea de asigurari
Nu cred ca este corect sa deschida proprietarul masinii cont pe numele lui si imputernicit sa fie beneficiarul masinii, deoarece acel cont necesita costuri si proprietarul ar iesii in paguba. S-au poate sa deschida proprietarul cont cu beneficiarul imputernicit si costurile sa le suporte beneficiarul (comisioane de intretinere si retragere).
Exista cele doua variante:
1. Inmatricularea masinii pe numele beneficiarului sa fie totul in regula pe viitor (ceea ce este mai complicat, daca s-au facut deja actele de despagubire, ca nu mai corespunde numele si trebuie luat totul de la capatl).
2. Primirea banilor in contul proprietarului, transferul banilor catre beneficiar cu mentiunile specifice de provenienta.

eu nu am solicitat asiguratorului sa faca polita de asigurare pentru masina vanduta
Nu ati solicitat asiguratorului sa faca polita , dar documentele masinii sunt pe numele dvs. si de aceea a trebuit sa faca polita dupa cartea de identitate a masinii. Aveti un vreun document care atesta ca ati vandut masina catre alta persoana. Asiguratorul pe ce baza afacut documentele respective daca nu v-a adus la cunostinta despre accidentul produs, dupa spusele celui ii cauza?
am spus ca am act de vanzare cumparae ,scoatere de la fisc si de la serviciul de inmatriculari si cred ca asiguaratorul trebuie sa ma intrebe daca fac asigurare pentru o masina vanduta,de ce nu ia cerut un act de identitate celui care s-a prezentat sa faca asiguararea .cine a semnat in locul meu in acest caz.

la masina dumnevoastra se face asigurare fara stirea dumnevoastra,traim intr-o tara de nebuni,cine a platit asigurarea si cine ia dat drept asiguratorului sa faca asigurare fara sa ma intrebe
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu stoicavasile stoicavasile Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul ... (vezi toată discuția)