avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie bani de la parinti / conventie matrimoniala a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie bani de la parinti / conventie matrimoniala a sotilor

Buna ziua,

Am facut o conventie matrimoniala intre mine si sotul meu. Acum intentionez sa imi cumpar un apartament printr-un credit bancar. Avansul il primesc parte de la parintii mei, parte din economiile de pe cardul de salariu.
Intrebari:

- cum sa documentez banii care vin de la parintii mei? Actul de donatie facut la notar limiteaza suma donata la 5000 euro si eu primesc un pic mai mult
- suma de pe card, daca o scot si o schimb in euro, cum documentez ca a venit de la mine (cand o dau vanzatorului)?

In caz de divort nu as dori ca sotul meu sa aiba pretentii la avans sau locuinta cumparata. Conventia a fost facuta in special pentru ca nu vrea sa participe la rata creditului, iar eu nu doresc sa stau in chirie toata viata mea.

Multumesc in avans pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 10:54, 8 Iulie 2015
Parintii va trimit banii printr-un ordin de plata, in care scriu la rubrica ˝explicatii˝ destinatia banilor. Puneti toti banii intr-un cont si platiti vanzatorului prin transfer bancar. In caz de divort, cred ca asa se poate proba provenienta sumelor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema proprietate casa viitori soti bonitakiss bonitakiss Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. x face un credit prin prima casa si isi achizitioneaza o casa cu cateva luni inainte de casatoria cu y, ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala pentru cumparare locuinta Ani cosma Ani cosma Buna ziua. Sunt casatorita de 6 ani, dar in acest timp sotul meu a avut cateva tentative de a divorta. Se intoarce dupa un timp,dar nu am siguranta ca vom ... (vezi toată discuția)
Separarea bunurilor in timpul casatoriei olgutzy olgutzy Am cumparat dupa casatorie un apartament ai carui proprietari suntem eu si sotul meu. Banii pentru plata apartamentului, au provenit astfel: 2/3 din partea mea ... (vezi toată discuția)