avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ajutor public judiciar

Am depus la un dosar pe rol o cerere de ajutor publi judiciar dar am uitat sa depun si adeverintele de salariu ,le pot depune acum ,sau ce se poate intamla cu cererea mea?
Cel mai recent răspuns: asd1 , utilizator 23:43, 9 Iulie 2015
Faceti o cerere de completare si depuneti adeverintele de salariu, sunt absolut necesare.
Faceti o adresa de inaintare catre instanta cu indicarea numarului de dosar si atasati acesteia documentele privind veniturile dvs, etc. Cu cat le depuneti mai repede cu atat este mai bine.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
Costel DRAGOMIR, Avocat
va multumesc mult inca o data .
Vă rog să-mi spuneţi ce acte sunt necesare pentru a le depune la Judecătorie, şi ce scriem acolo, facem vreo cerere de Ajutor Public Judiciar ?
Menţionez că eu am cerut de la primul termen Ajutorul, dar abia acum pot să aduc actele.
Poţi pierde acest drept ? E vre-un articol de lege pentru aşa ceva ?
Spun asta pentru că n-aş fi plătit până acum două termene taxa de timbru de 800 lei pentru o Cerere Reconvenţională şi vor să mi-o anuleze pentru neplată, având drept de re-examinare în maxim 15 zile ! Dar o pot face până la primul termen, din 25 sept. 2015 !
Ştiu că toţi avem acces liber la Justiţie şi nu ni se pot anula drepturi constituţionale
Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formulează în scris şi va cuprinde menţiuni privind obiectul şi natura procesului pentru care se solicită ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul şi starea materială a solicitantului şi a familiei sale, ataşându-se înscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia şi ale familiei sale, precum şi dovezi cu privire la obligaţiile de întreţinere sau de plată.

Cererea va fi însoţită şi de o declaraţie pe propria răspundere a solicitantului în sensul de a preciza dacă în cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, în ce formă, pentru ce cauză, precum şi cuantumul acestui ajutor.

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare la care nu s-a răspuns de peste 2 luni zxc1 zxc1 Am făcut o Cerere Reconvenţională în acelaşi timp cu Întâmpinarea făcută ca pârât într-un proces civil. Pentru detalii, intraţi aici, pentru că e ... (vezi toată discuția)
Cererea reconvenţională respinsă şi decăderea din dreptul de a propune probe, încalcă principiul egalităţii în drepturi ? asd1 asd1 La al 4-lea termen din Iunie 2015 al unui Proces Civil, m-am trezit cu hotărârea Instanţei de a-mi respinge Cererea Reconvenţională depusă la început, ... (vezi toată discuția)
Nelămuriri proces civil, în special despre ajutorul public judiciar asd1 asd1 În Septembrie va fi al 4-lea termen al procesului civil în care sunt în calitate de pârât, Încă de la Întâmpinare am scris că voi cere un Ajutor ... (vezi toată discuția)