Am depus la un dosar pe rol o cerere de ajutor publi judiciar dar am uitat sa depun si adeverintele de salariu ,le pot depune acum ,sau ce se poate intamla cu cererea mea?
Faceti o adresa de inaintare catre instanta cu indicarea numarului de dosar si atasati acesteia documentele privind veniturile dvs, etc. Cu cat le depuneti mai repede cu atat este mai bine.
Vă rog să-mi spuneţi ce acte sunt necesare pentru a le depune la Judecătorie, şi ce scriem acolo, facem vreo cerere de Ajutor Public Judiciar ?
Menţionez că eu am cerut de la primul termen Ajutorul, dar abia acum pot să aduc actele.
Poţi pierde acest drept ? E vre-un articol de lege pentru aşa ceva ? Spun asta pentru că n-aş fi plătit până acum două termene taxa de timbru de 800 lei pentru o Cerere Reconvenţională şi vor să mi-o anuleze pentru neplată, având drept de re-examinare în maxim 15 zile ! Dar o pot face până la primul termen, din 25 sept. 2015 !
Ştiu că toţi avem acces liber la Justiţie şi nu ni se pot anula drepturi constituţionale
Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formulează în scris şi va cuprinde menţiuni privind obiectul şi natura procesului pentru care se solicită ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul şi starea materială a solicitantului şi a familiei sale, ataşându-se înscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia şi ale familiei sale, precum şi dovezi cu privire la obligaţiile de întreţinere sau de plată.
Cererea va fi însoţită şi de o declaraţie pe propria răspundere a solicitantului în sensul de a preciza dacă în cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, în ce formă, pentru ce cauză, precum şi cuantumul acestui ajutor.