As dori sa stiu in ce conditii poate fi suspendata o executare silita si ridicata poprirea pe cont daca am semnat cu creditorul un angajament de plata. Pot contesta in acesta procedura onorariul executorului judecatoresc, care mi se pare enorm (dosarul este in faza de instituire a popririi si cam atat, nu s-au operat alte proceduri de executare, doar s-a pus poprire pe un cont dupa care s-a semnat angajamentul de plata)
Suspendarea executarii silite se poate face fie pe cale judecatoreasca (in cadrul unei contestatii la executare) fie la cererea creditorului adresata executorului judecatoresc. Tot creditorul trebuie sa solicite executorului sa faca demersuri pentru ridicarea popririi. In ceea ce priveste onorariul executorului si a cheltuielilor de executare verificati mai intai daca se incadreaza in cele prevazute in OMJ nr.2550/2006, termenul de contestatie fiind de 5 zile de la comunicarea incheierii de stabilire a acestora daca cererea de executare silita a fost facuta anterior datei de 10.04.2015 sau de 15 zile de la comunicarea incheierii de stabilire a cheltuielior de executare daca cererea de executare silita a fost facuta dupa data de 10.04.2015.