avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incident in procedura de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Incident in procedura de executare silita

Buna ziua ,

Va supun atentiei urmatoarea speta

In cursul unei executari silite, creditorul nu avanseaza cheltuielile cu expertul imobiliar,executorul judecatoresc emite o incheiere prin care invoca decaderea ..

'' Onorariul provizoriu va fi depus de partea interesată, sub sancţiunea decăderii, în cel mult 5 zile de la comunicarea admiterii cererii de expertiză ''

Sa intelegem ca, ajunsi la acest incident ,creditorul va fi afectat de o eventuala suspendare a executarii ?

Multumesc





Cel mai recent răspuns: stamateCristian , utilizator 23:51, 22 Martie 2016
Da.
Dar și de pericolul unei perimării, dacă nu se mai pot face acte de executare timp de 6 luni, pentru că nu este evaluat imobilul.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
inseama ca, daca creditorul va primi o incheiere de suspendare sau anulare, acesta o poate contesta si invoca in contestatie -celelalte modalitati de executare de care organul de executare nu a uzat (popriri) ?
Modalitatea de executare este la aprecierea creditorului,aceasta se face la cererea si staruinta creditorului, astfel ca, poate solicita o alta modalitate de executare ca de exemplu poprirea.
In cererea de executare silita ,creditorul mentioneaza ca ,urmarirea sa opereze pe toate caile legale inclusiv cea a popririi.
Bag de seama ca, creditorul contestatar va '' castiga contestatia '' deoarece executorul sesizand aspectul neplatii evaluatorului, ar fi trebuit, fara sa mai astepte vreo cerere suplimentara sa demareze prin actiunea popririi.

Prin urmare ...corect ar fi fost din partea executorului, sa mentioneze in incheierea in care a facut mentiunea decaderii ca , '' urmare a neachitarii onorariului expertului......potrivit art...... ne vedem nevoiti sa efectuam procedura de poprire pe venituri '' bla bla bla B-)
Scuze pentru insistenta.

Creditorul poate solicita executorului ,in speta de fata , ca sa se foloseasca de institutia popririi in limita acoperirii cheltuielilor cu executarea ?
Urmand sa ridice poprirea la momentul cand cheltuielile cu executarea au fost acoperite si reluarea procedurii de executare pe bunul imobil....

Ati intalnit in practica asa ceva ?

Alte discuții în legătură

Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pe care ii urmeaza banca in momentul cand nu mai platesti ratele la banca gaer gaer Dupa somatiile de rigoare, evident ,cum se ajunge la executarea silita, popriri, etc (vezi toată discuția)
Legea darii in plata ivanica57 ivanica57 Fiul meu a fost executat silit in anul 2014 ,de atunci si pana luna trecuta nu a primi nici o instiintare.Luna trecuta i a venit prima poprire pe salar.A ... (vezi toată discuția)