avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incident in procedura de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Incident in procedura de executare silita

Buna ziua ,

Va supun atentiei urmatoarea speta

In cursul unei executari silite, creditorul nu avanseaza cheltuielile cu expertul imobiliar,executorul judecatoresc emite o incheiere prin care invoca decaderea ..

'' Onorariul provizoriu va fi depus de partea interesată, sub sancţiunea decăderii, în cel mult 5 zile de la comunicarea admiterii cererii de expertiză ''

Sa intelegem ca, ajunsi la acest incident ,creditorul va fi afectat de o eventuala suspendare a executarii ?

Multumesc





Cel mai recent răspuns: stamateCristian , utilizator 23:51, 22 Martie 2016
Daca in cazul expertizelor dispuse de instanta de judecata ,evaluatorul/expertul este obligat in a notifica partile, in cazul evaluarilor in cursul executarii silite, exista macar obligatia expertului desemnat ,macar in a indica prin notificare,partea interesata, modalitatea de depunere a pretului provizoriu..si contul bancar in care trebuie depus onorariul???

Pe mine m-a chemat la intersectia Eminescu cu Mosilor ...langa florarie :P
_____________________________________________________________________
Pentru expertizele dispuse de instanta
Art. 335. - (1) Daca pentru expertiza este nevoie de o lucrare la fata locului sau sunt necesare explicatiile partilor, ea nu poate fi facuta decat dupa citarea partilor prin scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare de primire, in care li se vor indica ziua, ora si locul unde se va face lucrarea. Citatia, sub sanctiunea nulitatii, trebuie comunicata partii cu cel putin 5 zile inaintea termenului de efectuare a lucrarii. Confirmarea de primire va fi alaturata raportului de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pe care ii urmeaza banca in momentul cand nu mai platesti ratele la banca gaer gaer Dupa somatiile de rigoare, evident ,cum se ajunge la executarea silita, popriri, etc (vezi toată discuția)
Cheltuielile de executare silita? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Vreau si eu o lamurire legata de cheltuielile de executare silita. Ele sunt avansate de creditor executorului pentru a se deschide dosarul de ... (vezi toată discuția)