avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... DAREA IN PLATA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

DAREA IN PLATA

Sunt administratorul unei societati si in cursul acestui an am creditat firma cu o anumita suma.Toate bunurile le am pe fima:casa masina,terenuri,etc.Vreau sa stiu daca in contul acestei creditari imi pot trece casa pe numele meu si cum trebuie sa procedez.Mentionez ca suma cu care eu am creditat firma este mult mai mare decat valoarea casei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 11:16, 8 Iulie 2009
Faceti contract de vanzare -cumparare imobil (unde veti avea calitatea de cumparator) si in paralel restituire partiala a imprumutului acordat de Dvs. firmei.
In contractul de vanzare-cumparare se va prevedea faptul ca plata pretului se face prin compensarea cu parte din creanta pe care o aveti fata de societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract creditare societate, cesiune parti sociale andreeacatgirl andreeacatgirl In cazul in care un actionar crediteaza societatea cu sume de bani, iar ulterior vinde firma (cesioneaza partile sociale la valoarea nominala), care e cea mai ... (vezi toată discuția)
Contabilitate Stefanache Niculina Stefanache Niculina Intrebarea mea este : unul dintre asociati (SRL) poate retrage bunuri in contul unor sume depuse in ct 455, sume lasate temporar la dispozitia societatii, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare imobil proprietatea sc - modalitati, posibilitati aldea elena aldea elena As avea nevoie de un sfat privind urmatoarea situatie: - o firma (srl) are 2 asociati : unul majoritae care este si administrator si unul minoritar cu 10% ... (vezi toată discuția)