Am facut toate demersurile pentru a ma debransa de la incalzirea centralizata. RADET a emis referatul tehnic pe baza caruia trebuie facuta efectiv debransarea. Problema este ca am nevoie de acordul asociatiei de proprietari pe acest referat, iar presedintele blocului refuza sa mi-l dea. In aceste conditii eu nu pot scoate caloriferele, desi nu s-a introdus inca apa in instalatia de incalzire. Am cerut refuzul argumentat si in scris, si l-am informat ca in aceste conditii nu voi plati caldura in perioada urmatoare. Proiectul de debransare m-a costat 6 mil. lei, iar acum ma impiedic de un presedinte care nu-mi da acordul pt. debransare, chiar daca legal nu are voie sa refuze, ci doar sa constate efectele debransarii. Ce mai pot face?
Presedintele spune ca e suparat pe noi (eu si sotul) fiindca o vecina ne-a reclamat ca o deranjam ca facem scandal, ne batem :) si punem muzica tare. Noi suntem plecati o luna din trei, nu ne-am certat si nu ne-am batut niciodata, iar muzica nu punem. Poate ca vecina a auzit cand faceam dragoste si a crezut ca ne batem :) Oricum, asta nu e motiv sa-mi refuze debransarea. Daca ma obliga sa pastrez caloriferele, n-are decat sa plateasca el caldura. Apropos, am intrebat-o pe vecina respectiva daca o deranjam si daca facem zgomot, si a zis ca nici nu ne-a mai vazut si nu stia cand ne intoarcem...
Ma intereseaza si daca pot scoate caloriferele pe baza referatului tehnic si fara acordul asociatiei.
Situatia este de felul urmator: pe proiectul intocmit pentru instalatia de gaze figureaza si centrala termica iar inexistenta acesteia inseamna ca instalatia nu corespunde proiectului, fapt ce se penalizeaza cu amenda (vedeti clauzele din contract), dar centrala nu poate fi montata decit cu acordul asociatiei (care nu e titulara de contract), in caz contrar fiind din nou penalizat cu o alta amenda si obligarea la refacerea instalatiei RADET. Cauza acestor ambiguitati o reprezinta lipsa unei reprezentari legale a intereselor abonatilor in raport cu aceste REGII AUTONOME abuzive. Pentru debransare se cere acel proiect fiecarui proprietar in parte desi nici un proprietar de apartament nu are vreun contract individual cu RADET, ci asociatia (alt abuz).
Nu am prea inteles nimic din cele de mai sus, dar pot spune ca eu am contract individual de gaz, care prevede si centrala termica si nu am. La noi pe scara sintem 40 care avem asemenea contract si niciunul nu are centrala si 4 care nu au contract individual. Ideea e ca noi avem contract care prevede centrala si nu avem. De ce trebuie sa ai centrala neaparat ? E un spliter, care separa cele 2 tevi, una spre centrala si una spre aragaz.
Bine v-am regasit. Revin cu continuarea problemei si cu raspunsuri. N-am avut niciodata restante la intetinere, am solicitat debransarea specificand ca nu dorim instalarea centralei termice, nu facem dragoste sa se zguduie blocul, mai mult decat atat, vecinii nici nu stiu cand suntem acasa si cand nu. Asigurare la masina... desigur, RCA-ul :)
Intre timp, m-am dus iar peste presedinte cu teancul de legi printate si subliniate, i-am explicat ca am "o armata de avocati" si toate legile de partea mea, si i-am spus in treacat ce mi s-a intamplat cu masina, referindu-ma la faptul ca strazile nu mai sunt sigure. Desigur am mentionat si faptul ca am instalat un web-cam in balcon :) si se vede clar un individ care imi zgarie masina. Si cat de curand ma duc la politie la unchiul meu cu pozele :) Va dati seama ca nu mi-am pus web-cam in balcon, insa nu-i o idee rea sa o fac de aici incolo. Trebuia sa vedeti cum a inceput mosul sa tremure ca am crezut ca face infarct acolo. Asta se intampla pe la 6 seara. I-am lasat teancul de legi si am plecat, ca altfel il aveam pe constiinta. In aceeasi seara, pe la 10 jumate, a venit contabila blocului la usa sa ne spuna ca a doua zi sa mergem la presedinte sa ne dea acordul de debransare!!!
Ca sa n-o mai lungesc, a doua zi am obtinut acordul fara probleme, chiar ne-a sfatuit sa ne scoatem caloriferele cat mai repede, acum le-am scos si sunt foarte multumita. Am reusit sa-l dresam :)
Nu-mi place deloc sa ma cert cu oamenii si incerc sa inteleg pe fiecare, numai sa nu-si bata joc de banii si munca mea.
Sper sa nu aveti probleme asemanatoare, desi in tara asta e putin probabil. Multumesc tuturor pentru idei si pentru sprijin.
Debransare toamna-iarna
vsu
Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)