avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari refuza sa-mi dea acordul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari refuza sa-mi dea acordul de debransare de la RADET

Buna ziua,

Am facut toate demersurile pentru a ma debransa de la incalzirea centralizata. RADET a emis referatul tehnic pe baza caruia trebuie facuta efectiv debransarea. Problema este ca am nevoie de acordul asociatiei de proprietari pe acest referat, iar presedintele blocului refuza sa mi-l dea. In aceste conditii eu nu pot scoate caloriferele, desi nu s-a introdus inca apa in instalatia de incalzire. Am cerut refuzul argumentat si in scris, si l-am informat ca in aceste conditii nu voi plati caldura in perioada urmatoare. Proiectul de debransare m-a costat 6 mil. lei, iar acum ma impiedic de un presedinte care nu-mi da acordul pt. debransare, chiar daca legal nu are voie sa refuze, ci doar sa constate efectele debransarii. Ce mai pot face?

Presedintele spune ca e suparat pe noi (eu si sotul) fiindca o vecina ne-a reclamat ca o deranjam ca facem scandal, ne batem :) si punem muzica tare. Noi suntem plecati o luna din trei, nu ne-am certat si nu ne-am batut niciodata, iar muzica nu punem. Poate ca vecina a auzit cand faceam dragoste si a crezut ca ne batem :) Oricum, asta nu e motiv sa-mi refuze debransarea. Daca ma obliga sa pastrez caloriferele, n-are decat sa plateasca el caldura. Apropos, am intrebat-o pe vecina respectiva daca o deranjam si daca facem zgomot, si a zis ca nici nu ne-a mai vazut si nu stia cand ne intoarcem...

Ma intereseaza si daca pot scoate caloriferele pe baza referatului tehnic si fara acordul asociatiei.

S-a mai lovit cineva de o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 11:56, 24 Iunie 2007
greselile de ortografie se datoreaza faptului ca nu sunt dactilograf/a....
daca mai accesezi acest site, te rog sa-mi dai mai multe detalii despre ordonanta presedintiala si caat timp a durat litigiul; ma aaflu in aceeasi situatie.
daca se poate transmite pe mail: camelia_lorena@yahoo.com


da si am introdus ordonanta presedintiala pe obligatia de a face si am castigat. Mai mult i-am solicitat cheluieli de judecata de 5 mil lei pe care
Legislatia in vigoare prevede urmatoarele : "Modificarea instalatiilor de distributie a utilitatilor in interiorul unui condominiu sau al unui apartament din cadrul unui condominiu poate fi facuta numai pe baza referatului tehnic de specialitate emis de furnizorul utilitatii, in care se arata efectele modificarii instalatiei respective si se cuprind propuneri privind modul de repartizare a cheltuielilor pentru proprietatile din condominiu. Pe baza acestui referat adunarea generala va hotari asupra efectuarii modificarii si va stabili modul de inregistrare, repartizare/defalcare a consumurilor respective, precum si modul de incasare si de efectuare a platilor corespunzatoare consumurilor."(art.42 alin 3 din HG 400/2003, actualizata )
Se observa ca NU administratorul, ca vointa unilaterala, aproba sau nu modificarile aduse partilor de folosinta comuna dintr-un condominiu, ci ADUNAREA GENERALA este cea care hotaraste in acest sens. Gestul administratorului , astfel cum este prezentata situatia de fapt, il consider un ABUZ. Daca adunarea generala ( legal constituita ) a dat un raspuns negativ solicitarii dvs. , nu va ramanane decat sa va adresati instantei de judecata.
Multumesc frumos pentru raspuns, intr-adevar eu am pus problema gresit, stiam ca asociatia imi da acordul in baza hotararii adunarii generale.
Am rezolvat toate aprobarile pentru faptul ca le-am subliniat ca lucrez in domeniul juridic si nu-i cazul sa apelam la instanta de judecata.
Daca te pot ajuta cu ceva, poti apela.
Multumesc inca o data.
Am si eu o problema similara ( de fapt mama mea ). Necazul mare este ca nu stam in aceeasi localitate, iar ea este pensionara si stiti cum este.... Nu sta pe roze cu banii......
Ea a platit celor pe care CET-ul i-a dat pe o lista ( ei si-au instalat acum ceva timp centralele si isi recupereaza acum parte din investitie.. ), a primit acordul de 50%+1 a celor din bloc, dar.... ghinion. La adunarea generala a asociatiei de proprietari presedintele nu a fost de acord cu inchirierea a nu stiu carui spatiu de la nu stiu ce scara, motiv pentru care administratorul si cenzorul asociatiei au zis ca nu semneaza in procesul verbal al adunarii generale si declara sedinta nestatutara.
Si cu asta basta...... Ei se cearta pe ale lor si mama mea sufera....
Se mai poate face ceva?
In vigoare acum e Legea nr.325/2006 cu aplicabilitate din martie 2007. Multumesc mult!
Orice sfat sau parere e binevenita!

Alte discuții în legătură

Debransare de la centrala blocului Cyxis Cyxis Situatia se prezinta astfel: apartament in bloc cu 4 scari, toate 4 scarile au o singura centrala termica proprie ( nu Radet ). Problema este costul exagerat ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)