scriu aici pentru ca am nevoie de un sfat...poveste este urmatoarea: el este insurat cu ea de 12 ani. El este mai mare decat ea cu 12 ani.Acum 5 ani au adoptat un copil. Au un apartament cu 4 camere impreuna. Ea a gasit pe altcineva si a cerut divortul, insa nu in mod oficial (nu a inaintat actele,doar l-a anuntat) . Vreau sa stiu daca exista posibilitatea ca ea sa ramana cu casa.Mentionez ca in mometul in care s-au casatorit ea nu avea nimic, nici casa, nici masina.El avea o garsoniera. De asemenea vreau sa stiu, daca exista vreo pos ca copilul sa ramana cu tatal. Mama si-a gasit pe altcineva.Are o relatie cu acel altcineva de circa 2 ani.Sotul detie probe in legatura cu infidelitatea: poze cu cei doi. Ma intereseaza daca acestea sunt suficiente.Care sunt sansele ca copilul sa ramana la el?
As dori de asemenea numele unui avocat bun care se poate ocupa de acest caz. multumesc anticipat!
Copilul va fi ascultat si el , in camera de consiliu,daca are 10 ani impliniti. de catre presedintele instantei. Insa, instanta va tine cont de interesul superior al copilului.
Mi se pare inuman ca dupa ce adopti un copil si iti asumi anumite responsabilitati fata de acesta, acum sa nu tii cont de sentimentele copilul. Cat priveste imobilul daca acesta a fost achizitionat in timpul casatoriei , a devenit bun comun si intra in masa partajabila.
si mie mi se pare la fel de inuman. ideea este ca mama si-a gasit pe altcineva si nu o mai intereseaza cat de afectat este copilul. chiar a dus copilul si la parintii amantului, a iesit de foarte multe ori cu amantul si cu copilul. ma intereseaza foarte mult ce sanse exista ca baiatul sa ramana cu tatal. ce anume inseamna "interesul suoerior al copilului "?
Adica instanta va decide in functie de nevoile coplului, afective, materiale, de aprecierea in privinta caruia dintre parinti ar fi mai bine sa fie incredintat, penteru ca acesta sa creasca intr-un mediu bun ,astfel incat el sa nu fie neglijat, sa se dezvolte normal, sa aiba conditii pentru a invata...deci o ocrotire corespunzatoare in functie de toate necesitatile lui.
Infidelitatea in sine nu este un motiv pentru a refuza incredintarea copilului mamei. Simplul fapt ca iese impreuna cu copilul si amantul sau ii viziteaza pe parintii acestuia nu este un lucru blamabil in sine. A fi amant/amanta nu este echivalent cu a fi un monstru. Infidelitatea in sine nu priveste decat strict relatiile dintre soti nu si pe cele dintre acestia si copil.
Abandon copil
ionut979
buna ziua.
am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)