avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune.

Buna ziua.ce pot face in situatia in care am dat o suma de bani unei persoane.acea persoana trebuia sa ii puna in cont a doua zi si sa faca un transfer bancar pt plata transei a doua a unei excursii la o agentie de turism.persoana fiind de rea-credinta si-a insusit acei bani pe nedrept si refuza sa mi restituie.prima transa a excursiei a fost platita tot de acea persoana,poate fi considerat si acest lucru o dovada?nu am dovezi scrise pt faptul ca eu i-am dat banii si pt transa a doua.am doar cateva mesaje in care recunoaste tacit ca a luat banii ,dar nu vrea sa-i restuie si mailurile de la agentie in care mi se spune ca banii nu au intrat in cont.multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:39, 10 Iulie 2015
Faceți plângere penală. În funcție de circumstanțele concrete ale faptei, poate constitui infracțiune. De asemenea, plângerea poate îl sperie pe făptaș și restituie banii.
Daca nu detineti document legal intocmit prin care sa probati natura si scopul sumei avansate,este greu sa demonstrati realitatea
Incercati sa notificati oficial destinatarul sumei,cu obligatia restituirii acesteia,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielor aferente solutionarii in instanta
Incercati inclusiv sa apelati la mediator,ocazie cu care puteti prezenta si probele in favoarea dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model plangere politie Zsolt1981 Zsolt1981 Buna ziua Vreau sa va cer ajutorul cum se formuleaza, sa daca este un model de plangere catre polite. Motivul in scurt: Am dat la o persoana o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Am dat masina unui prieten si nu vrea sa o mai treaca pe numele lui. FlorinPreda FlorinPreda Buna ziua! Acum 2 ani de zile am vrut sa vand masina pe care o aveam cu 800 de euro pentru ca am achizitionat alta mai spatioasa.Un \"prieten\" a vrut sa o ... (vezi toată discuția)
Bani împrumutați! Alexandru0312 Alexandru0312 Bani împrumutați! Buna ziua, Acum ceva timp am împrumutat o persoana cu suma de 500 lei. Împrumutul s-a facut prin transfer bancar, discutie ... (vezi toată discuția)