Vreau sa va cer ajutorul cum se formuleaza, sa daca este un model de plangere catre polite. Motivul in scurt: Am dat la o persoana o suma de bani (nu prea ridicata: 800 Ron), pe un termen de 2+2 luni (sa-m ideie innapoi in doua transe). Prima transa de 350 Ron mi-a dat innapoi dupa 4 luni, restul refuza. De atunci au mai trecut alte 4 luni. Exista modalitate de a da o plangere la politie (in instanta nu vreu sa ma duc pentru o suma nu prea mare)? Toate tranzactiile au fost facute prin banca.
Tot acelasi persoana a sustras alte 1400 Ron de pe cardul meu, cardul respectiv eu am lasat ca sa plateasca unele lucruri, dar a sustras peste suma respeciva (6400 Ron) suma mentionata mai sus. Este posibil sau mai precis am sanse ca politia sa se ocupe serios de o asemenea problema?
Pentru suma imprumutata ati incheiat contract de imprumut cu imprumutatul ?
Daca aveti incheiat contract de imprumut,initial notificati oficial imprumutatul cu obligatia restituirii sumei,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca nu aveti incheiat document justificativ pentru suma imprumutata,va confruntati cu sitiatie delicata,pentru ca va este greu sa probati obiectul,motivul acordarii sumei
Daca persoana a ridicat de pe cardul dv diferite sume de bani inseamna ca a avut acordul dv sa utilizeze cardul,i s-a comunicat codul PIN
Daca aveti posibilitatea sa probati ca persoana fara acordul dv a ridicat diferite sume de bani,puteti formula plangere la politie impotriva acesteia
Este problema delicata,pentru o plangere corect indreptatat este necesar de analizat anumite aspecte-posibil ca fapta sa fie incadrata drept abuz de incredere
Gasiti pe site "n" modele plangere,care trebuie personalizata cu datele din speta dv
Succes !
Imprumut
irina_istrate
In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)