avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar succesoral

Buna seara ! Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea situatie :
Vasile si Maria,sot si sotie,coproprietari a unui apartament de 3 camere ,au 3 copii , Costel,Adriana si Georgeta. In 2006 Maria decedeaza,in urma succesiunii se stabilesc urmatoarele :

- Lui Vasile - sot in viata- ii revin 50 % din apartament + 1/4 din partea de apartament a sotiei decedate + 1/4 din diverse pamanturi la tara
- Costel - 1/4 din apartament + 1/4 din pamanturile de la tara
- Adriana - 1/4 din apartament + 1/4 din pamanturile de la tara
- Georgeta - 1/4 din apartament + 1/4 din pamanturile de la tara

In 2015 Vasile ,sotul si tatal intenteaza proces partaj judiciar succesoral,intentiile lui sunt sa vanda partea lui din pamanturile de la tara , eventual si apartamentul .Am inteles ca daca se vand aceste proprietati, fiecare isi ia cota parte in bani ,dar ce se intampla spre exemplu daca un copil mostenitor nu vrea sa-si vanda partea sub nicio forma ?Sa zicem cota parte din apartament, presupun ca trebuie sa-i despagubeasca pe ceilalti ,dar neavand situatia financiara de a despagubi asa suma , ce se poate intampla ?Ma intereseaza mai exact ce poate obtine tatal Vasile cu acest proces intentat ? Poate sa vanda proprietatile fara acordul celorlati coproprietari ?

Astept raspuns si multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
vallyyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:12, 11 Iulie 2015
Chiar daca un copil se impotriveste, nu are ce sa faca partajul se va realiza.
Daca nu exista bani pentru despagubire, imobilul se va vinde la licitatie si fiecare isi va lua partea in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat afara din casa. se incearca vanzarea fortata a cotei parti a altui coproprietar. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Ajutati-ma va rog frumos cu cateva raspunsuri pentru o speta reala. Incepand cu anul 2007, sunt trei coproprietari la un apartament, Ion, Gheorghe ... (vezi toată discuția)
Drept vanzare apartament si masina animax20000 animax20000 Buna seara oameni buni.Am si eu 2 intrebari ptr dumneavoastra si daca ma puteti ajuta ar fi minunat si va multumesc in avans: -mama sa casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare-succesiune izabela_iza izabela_iza va rog sa-mi spuneti daca tatal meu isi poate vinde partea apartamentului care ia revenit dupa moarte mamei altei persoane fara aprobarea copiilor.va multumesc (vezi toată discuția)