Buna ziua,
Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, si nu un an. Va rog, imi puteti confirma sau infirma acest lucru. Totul se bazeaza pe faptul ca indemizatia de crestere a copilului pentru mine inceteaza la 11 luni, a 12-ea luna fiind al tatalui, precizez ca am optat pentru concediu de maternitate de 1 an. Am auzit cazuri in care erau gata sa respinga dosarul daca cineva incepea serviciul cu o zi inainte de implinirea a un an a copilului, spunand ca trebuia sa inceapa lucrul la 11 luni minus o zi.
Pe mine ma intristeaza nespus de mult acest lucru, mi se fura inca o luna pe care as putea sa-o petrec cu micutul.
Eu cand am intrebat la primarie, clar mi s-a spus un an minus minimum o zi. Dar nu as vrea totusi sa ratez acei bani.
O alta intrebare complexa. Daca ei spun ca la 11 luni imi expira indemizatia de crestere a copilului si din aceasta cauza trebuia sa reiau serviciul atunci si nu la 1 an minus o zi, ca sa pot beneficia de stimulent, atunci intreb eu, ce se intampla in cazul in care tatal ia luna a 10-ea si nu luna a 12-ea , in acest caz mi se pare ca pica aceat raspuns, pentru ca eu, mama si in luna a 12-ea am indemizatie de crestere a copilului, intru-cat in luna a 10-ea nu l-am avut. Corect?
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc,
Kinga
1. Daca tatal intra in CCC (intr-o luna oarecare) faceti cerere catre AJPIS de suspendare a indemnizatiei pentru CCC pentru a intra tatal in CCC o luna dupa care solicitati reluarea in plata a indemnizatiei pentru CCC.
2. In aceasta situatie, pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).
3. V-am recomandat sa intrebati si la AJPIS sau/si la ANPIS.