avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DNA ne crede proşti?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DNA ne crede proşti?

Încerc să înţeleg cîte ceva şi nu sînt în stare. Am sunat şi cîţiva prieteni avocaţi, dar nu sînt disponibili momentan. Poate mă ajută cineva? Potrivit comunicatului DNA
[ link extern ]
Ponta a fost pus sub acuzare pentru -fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni),
- complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată,
- spălarea banilor.

Oricine citeşte comunicatul constată, în primul rînd, că nimeni nu s-a constituit victimă a vreunui prejudiciu; apoi, nu rezultă de nicăieri că veniturile nu ar fi fost declarate; cu atît mai puţin se poate înţelege ce sume de bani a spălat Ponta şi în ce mod.

Nu am nici un fel de simpatie pentru el, rog toate persoanele care vor citi această postare să mă înţeleagă. Ce vreau eu să pricep este cum lucrează procurorii DNA. Nu de alta, dar aşa cum se petrec lucrurile în ţara asta, oricînd unul dintre noi poate fi ţinta acestor procurori.

Vă mulţumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:45, 29 Iulie 2015
Este hazardat a ne exprima,necunoscand documentele din dosarul cauzei
Un lucru este destul de clar indiferent de persoana pusa sub acuzare.
Procurorul care cerceteaza un dosar strange niste informatii in baza carora intocmeste rechizitoriul de trimitere in judecata a persoanei suspectate de savarsirea unei infractiuni.
Ca individul este senator, deputat, prim ministru, presedinte, fost presedinte sau om de rand, toti trebuie tratati in mod egal si nu sa se ascunda in spatele unei imunitati vremelnice. Omul de rand se poate ascunde doar in fundul curtii.
In drept exista posibilitatea inceperii urmaririi penale "in rem", adica nu se cunoaste persoana dar fapta a fost savarsita.
In cazul de fata persoana este cunoscuta iar procurorul trebuie sa dovedeasca prejudiciul.

Totusi, daca VP a ajuns in pozitia de inculpat nu exista decat doua explicatii, ori s-a terminat stocul de mir de la psd ori a fost furat de catre ceilalti membri de partid!
Parerea mea este ca amandoua sunt plauzibile!;)
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
cyan, moderator
Ar trebui studiat dosarul pentru a se trage o concluzie.

Dupa parerea mea, DNA nu poate sa se ia aiurea de primul-ministru fara a avea probe la dosar si sa incalce legea.
Primul-ministru nu este ultima gaina din gostat si poate sa faca mari probleme daca nu exista probe la dosar.Este vorba de un nivel foarte inalt...
Poate angaja 10 avocati care sa se ocupe de caz cu schimbul si sa dea de lucru la DNA foarte mult timp daca nu exista probe.
Cred ca o problema ar fi ce avocati sa angajaeze intrucat aici e o alta problema...
De la un anumit nivel mai toti avocatii cam au ceva probleme daca se baga...si ar putea sa fie complicat sa isi angajeze chiar ce avocati ar vrea.

Sa nu tragem concluzia insa ca este vinovat deoarece constitutia garanteaza prezumtia de nevinovatie si doar o instanta impartiala poate stabili vinovatia sau nevinovatia lui.

Nu se poate apara singur avand in vedere ca a fost avocat? Sau poate nu isi permite sa isi solicite un onorariu prea mare!
Sunt convins ca isi va gasi colegi de breasla chiar din partid sau din afara care sa il apere gratis. Unul dintre ei are clienti vestiti cu recunoastere "mondiala".;)
Bineinteles ca exista prezumtia de nevinovatie, vorba DNA-ului si a Constitutiei!
Daca asistenta juridica e obligatorie nu se poate apara singur.
Daca nu are avocat ales ii este desemnat avocat din oficiu.

Alte discuții în legătură

Prezumția de vinovăție zvini zvini EXISTA PREZUMPTIA DE VINOVATIE?,SI DACA DA,IN CE CONDITII EA EXISTA? (vezi toată discuția)
Daca stie cineva! ana-maria31 ana-maria31 am si eu o intrebara in urma cu aproape 1 an de zile s-au facut arestari la mine in familie am fost implicata si eu este vorba de trafic de persoane arestarile ... (vezi toată discuția)
Scoatere de sub urmarire penal inocent inocent buna pentru toti.am fost retiniut 24 de ore pentru constituire de grup infractional organizat impreuna cu alte 20 de persoane,majoritatea au fost trimisi in ... (vezi toată discuția)