Buna ziua. Am depus declaratia 200 pe 2014 iar la plata impozitului am observat ca suma nu corespunde cu cea calculata in urma venitului declarat ca realizat.
Am realizat venituri din chirii in urma unui contract incheiat pana in februarie 2015, care insa a fost reziliat de comun acord in noiembrie 2014. Am depus la ANAF rezilierea contractului si a fost inregistrata.
Cu toate acestea, in declaratia 200 depusa de mine apar modificari facute de inspectorul ANAF (taieturi pe sume, completari) prin care mi-a fost modificat venitul realizat(?!) in asa fel incat sa cuprinda contractul pana la finele lui 2014, cu toate ca el fusese reziliat in noiembrie 2014.
Cum sa procedez pentru ca - in opinia mea - angajatul ANAF care a modificat sumele declarate de mine de pe declaratia 200, semnata sub semnatura privata, a savarsit un abuz in functie si urma sa ma prejudicieze de o suma de bani care nu se cuvenea impozitata.
Atat? Asta am si facut. Si nici nu si-au cerut scuze. "A fost o greseala".
Eu altceva intrebam: ma pot indrepta impotriva organului fiscal? Pentru ca mi-a trimis o suma de plata calculata in urma modificarii cu buna stiinta si rea credinta a declaratiei mele de "realizat"? (deoarece dosarul meu de la fisc avea un contract reziliat in noiembrie iar ei au modificat declaratia mea si au pus pana la sfarsitul lui decembrie).
Chiar asta se petrece? Ei abuzeaza pana in panzele albe iar noi trebuie sa-i suspectam de fiecare data de rea credinta? Asta e solutia?
Plata pfa fara venit
DoruH
Buna seara.am infiintat un PFA in anul 2013.Contabilul a declarat 5000 lei profit, 4500 lei pierderi, iar 500 lei venit, fara ca eu sa am activitate pe el si ... (vezi toată discuția)