avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... o societate a bagat un cec in cip?????
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

o societate a bagat un cec in cip?????

sc.xx a bagat un cec emis de societatea noastra in cip,desi noi aveam dsponibil in cont la data scadentei.
pentru a anula inscrierea in cip cererea o fac impotriva bancii care a bagat cecul sau impotriva societatii care l-a bagat mai devreme?
eu consider ca vinovata este societatea si nu banca
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 15:13, 9 Iulie 2009
Nu are nicio egatura cu speta in discutie. Daca s-a emis un CEC acesta e platibil la vedere. Eventual poate cere anularea filei CEC ca emis pentru o obligatie care nu exista, nicidecum faptul ca a fost introdus la plata inainte de data pentru care s-au inteles. Din pacate emiterea CEC fara acoperire reprezinta si infractiune.
Chiar daca cecul se plateste la vedere in spatele cecului sta conventia partilor si regulile de buna credinta in executarea contractului care stabilesc ca daca obligatia nu a ajuns la scadenta nu este exigibila. Drept urmare persoana care nesocoteste intelegerea si pretinde plata inainte de de scadenta savarseste un abuz , incalcand astfel prevederile contractuale si creand un prejudiciu emitentului.
Emiterea CEC-ului este echivalenta cu o plata pentru suma aratata in cuprinsul sau. Daca exista o conventie privind efectuarea platii la o anumita data, CEC-ul trebuia emis cu acea data.
Probabil a fost eliberat in alb, ca si garantie, iar beneficiarul cu rea credinta a completat pe cec o data anterioara scadentei obligatiei de plata.
Intreb si eu, care este atunci diferenta intre CEC si BO?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec fara acoperire cristian p cristian p As dori daca se poate sa ma informeze cineva care sunt pasii de urmat in cazul unui cec fara acoperire din partea unei societati comerciale cu raspundere ... (vezi toată discuția)
Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie inregistrare in c.i.p. nebunica nebunica Va cer sprijinul in urmatorul incident : - am emis un CEC catre un furnizor - in momentul in care conturile bancare mi-au fost blocate l-am averizat ( e ... (vezi toată discuția)