avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire venituri
Discuție deschisă în Executare silită

poprire venituri

In 2014 mi-au fost poprite conturile bancare si veniturile salariale pentru o datorie restanta. Daca voi deveni administrator la o societate comerciala, aceasta poprire se poate extinde pe conturile si veniturile societatii?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:18, 14 Iulie 2015
In calitate de administrator la o societate, nu vi se pot transfera datoriile personale asupra societatii pe care o conduceti. (Atentie, vorbim in calitate de administrator, nu de asociat)
dar in calitate de asociat? poti sa-mi explici, te rog?
În calitate de asociat vi se vor sechestra și vinde silit părțile sociale.
CORINA_BC a scris:

poti sa-mi explici, te rog?

Asa este, domnul Ilie are dreptate. @Corina_BC, daca pe vechea reglementare chestiunea era discutabila, odata cu intrarea in vigoare a ncpc, legiuitorul a permis si acest tip de executare silita si anume a partilor sociale. In fapt de cele mai multe ori nu partile sociale intereseaza (caci ele pot avea valori ridicol de mici, exemplu 200 lei), ci emolumentul care curge din ele, sau mai bine zis, fructele acestor parti sociale. Exista totusi anumite inadvertente in a corela dreptul substantial in materia societatilor si dreptul procedural invocat mai sus, fapt pentru care nu multi creditori se inghesuie sa execute partile sociale ale unui asociat, insa concluzia discutiei este ca da, legea permite.
Hint : verificați ultimele modificări ale Legii 31/1990 :rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate sechestru asigurator - bunuri personale fost asociat srl mimy78 mimy78 buna ziua, am o problema la care as dori sa primesc un sfat daca se poate. am facut parte dintr-o societate cu raspundere limitata avand 50% parti sociale, in ... (vezi toată discuția)
Datorie la banca CristiCretu CristiCretu Buna ziua E vorba de sora mea. Acum cativa ani a achzitionat in rate unele produse, iar ratele nu le-a platit integral. Datoria e acum la o societate de ... (vezi toată discuția)
Poprire parti sociale greensea greensea Buna ziua Care este articolul din noul cod de procedura civ, in baza caruia pot cere infiintarea popririi asupra partilor sociale ale ... (vezi toată discuția)