avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele tatalui? (Non-UE)

Buna ziua,

Peste 2 saptamani voi pleca in vacanta in Croatia. Voi pleca cu masina inmnatriculata pe numele tatalui meu. Mentionez faptul ca avem aceiasi adresa.

Voi tranzita SERBIA - BOSNIA - CROATIA.

Am nevoie de procura/ contract de comodat pentru a tranzita aceste state sau nu? Am tot cautat, dar raspunsurile sunt foarte imparitite .. unii da, altii ba :(

Mentionez ca in state membre UE nu am avut nici o problema cu aceiasi masina, dar aici fiind vorba de state non-UE am inteles ca se cere talonul la iesirea/ intrarea in tara.

Multumesc anticipat,
Vali

Cel mai recent răspuns: Mihnea Dorian , utilizator 18:50, 24 Martie 2018
Daca au dubii politistii te pot tine pe loc conform tuturor legilor din toate tarile.
Nu trebuie sa fie declarata furata daca au dubii.
Te pot tine pentru verificari de rutina.
Pot avea dubii si cu procura notariala, eu v-am aratat care sunt conditiile privind admiterea vehiculelor in circulatie pe drumurile publice, statuate de O.U.G. 195/2002 si Conventia asupra circulatiei rutiere, mai departe, fiecare poate sa faca in plus ce acte doreste.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Am sunat la un notar recomandat de cineva, raspunsul a fost ca probabil nu imi trebuie, dar recomandarea este sa fac un contract de comodat. L-am intrebat daca bilingv (romana - engleza) si mi-a spus ca nu .. doar in romana, ca daca trec de Romania dupa aia nu ma mai intreaba nimeni nimic.

Am sunat la politia de frontiera si mi-au spus ca nu am nevoie de nici un act, doar actele masinii sa fie in regula si voi putea ajunge la destinatie fara probleme.

Toate bune si frumoase, insa a sunat si prietena mea peste cateva ore intreband acelasi lucru si I-au zis ca in mod normal nu este nevoie de nimic, dar ca ar fi bine sa avem totusi un contract de comodat.

Eu sincer va spun ca am ramas masca :| . Din cate stiu eu .. legea e lege, ar trebui sa fie clar negru pe alb nu?

Ideea este ca nu vreau sa arunc cu banii aiurea pe un contract de comodat pe care nu il voi mai folosi in veci. Pe comodat in romana mi s-au cerut 200 lei + TVA, iar pe cel biling vreo 450 lei + TVA.

Chiar nu as da banii astia degeaba ...



Cititi aici, aveti si un document atasat care ar trebui sa va lamureasca iar daca tot sunteti in dubiu, adresati si dvs o solicitare Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si asteptati un raspuns ofcicial.
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua, ati reusit sa treceti vama pana la urma? Eu trebuie sa plec din Croatia spre romania cu masina unui prieten, doi notari mi au spus ca nu e neaparat sa am procura, unul a spus ca da . Procura imi este imposibil sa o fac acum...

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele tatalui ? ContSters72331 ContSters72331 Buna ziua, Problema ar fi urmatoarea : masina este inmatriculata pe numele tatalui meu (este masina mea, dar .... asigurari mai mici :) ) si vreau sa merg ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu masina fara contract de comodat sau procura? CFlorin1 CFlorin1 Buna ziua. As dori sa plec la Roma saptamana aceasta. Masina nu este a mea, ci a unui prieten, pot iesi din tara fara procura sau contract de comodat? (vezi toată discuția)
Procura automobil Srb Srb Daca o persoana a cumparat masina pe numele tatalui, este nevoie de procura sau imputernicire ca aceasta persoana sa foloseasca masina pe teriotoriul Romaniei, ... (vezi toată discuția)