avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare absolvent perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare absolvent perioada determinata

Buna dimineata!
Sub ce forma legala poate fi angajat un absolvent cu bacalaureat, promotia 2015 pe perioada verii, pana la inceperea anului universitar, fara sa ii fie afectata pensia de intretinere primita de la tatal lui?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
ankka2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 14 Iulie 2015
Poate fi angajat sub orice forma, atat timp cat poate dovedi ca urmeaza o scoala, primeste pensia de urmas in continuare chiar daca e angajat, asta pana la 26 ani.

Daca primeste pensie de intretinere, nu de urmas atunci din pacate tatal o poate sista pe perioada cat are venituri.
Poate incheia orice tip de c.i.m., cu norma intreaga sau timp partial, pe durata nedeterminata sau determinata, insa daca este vorba despre pensia de intretinere (altfel spus, pensia alimentara) atunci dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara Raluca turcu Raluca turcu Bună seara, am o nelămurire. Am o fetita de 9 ani rezultată dintr-o relație de concubinaj. Fetita este la mine iar tatăl ei ii plătește o pensie de 170 ... (vezi toată discuția)
Schimbare decizie pensie alimentara bebeaalin bebeaalin Se poate schimba pensia alimentara daca ambii parinti sunt de acord ? pentru ca instanta a hotarat sa-mi ia 1/4 din salariul net iar eu asa raman c-am falit ... (vezi toată discuția)
Munca in timpul vacantei Edwinn Edwinn Buna ziua, In cazul in care un copil care primeste pensie alimentara, insa este student, ar munci doar pe timpul vacantei, se poate suspenda pensia de ... (vezi toată discuția)