avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Munca in folosul comunitati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Munca in folosul comunitati

buna ziua am fost urmarit penal si am primit o amenda administrativa si 60 de zile de munca in folosul comunitati dar ce nu stiu cate ore trebuie sa muncesc cei de la Primarie au spus ca nu ma pot trece decat 4 ore pe zi Va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza Va multumesc
Cel mai recent răspuns: KBY , utilizator 18:54, 14 Iulie 2015
ORDONANŢĂ nr.55 din 16 august 2002
privind regimul juridic al sancţiunilor prestării unei activităţi în folosul comunităţii şi închisorii contravenţionale
Art. 3. - (1) Sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii se execută după programul de muncă ori, după caz, programul şcolar al contravenientului, pe o durată cuprinsă între 50 de ore şi 300 de ore, de maximum 3 ore pe zi, iar în zilele nelucrătoare de 6-8 ore pe zi.

(2) În cazul în care contravenientul are posibilitatea să execute sancţiunea în fiecare zi din cursul săptămânii, iar autorităţile publice locale, prin persoanele împuternicite, pot asigura supravegherea activităţii contravenientului, durata maximă de lucru nu poate depăşi 8 ore pe zi.
Art. 17. - (1) Primarul are obligaţia să aducă la îndeplinire mandatul de executare.

(2) În executarea mandatului primarul stabileşte de îndată conţinutul activităţii ce urmează să fie prestată de contravenient, condiţiile în care acesta execută sancţiunea, precum şi programul de lucru, încunoştinţând despre măsurile luate unitatea la care se va presta activitatea.

(3) La stabilirea conţinutului activităţii ce urmează să fie prestată de contravenient primarul va avea în vedere pregătirea profesională şi starea sănătăţii acestuia, atestate prin acte eliberate în condiţiile legii.

(4) Este interzisă stabilirea pentru contravenient a prestării de activităţi în subteran, în mine, metrou ori în alte asemenea locuri cu un grad ridicat de risc în prestarea activităţii, precum şi în locuri periculoase ori care, prin natura lor, pot pricinui suferinţe fizice sau pot produce daune sănătăţii persoanei.

(5) Sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii se execută cu respectarea normelor de protecţie a muncii.

(6) Dacă serviciul public în cadrul căruia contravenientul prestează activitatea a fost concesionat unei societăţi comerciale cu capital integral sau parţial privat, contravaloarea prestaţiilor efectuate se virează la bugetul unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia se execută sancţiunea.
Art. 19. - (1) Supravegherea executării sancţiunii prestării unei activităţi în folosul comunităţii se asigură de către primarul localităţii sau de către primarii sectoarelor municipiului Bucureşti, prin persoane împuternicite în acest sens, cu sprijinul unităţii de poliţie, în a căror rază teritorială se execută sancţiunea.

(2) Repartizarea sarcinilor şi coordonarea acţiunilor întreprinse de persoanele împuternicite de primar, precum şi modalităţile de acordare a sprijinului de către unităţile de poliţie în vederea supravegherii executării sancţiunii prestării unei activităţi în folosul comunităţii se realizează în baza unui program de supraveghere şi control întocmit de primar, cu acordul unităţii de poliţie în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa contravenientul. Câte un exemplar al programului rămâne în evidenţa autorităţii locale şi a unităţii de poliţie competente teritorial.

(3) Prestarea activităţii în folosul comunităţii se execută pe baza unor norme orientative de muncă stabilite de primar, care să facă posibilă exercitarea controlului, la diferite intervale de timp, de către cei împuterniciţi cu supravegherea executării sancţiunii.

(4) Unitatea din domeniul serviciului public la care contravenientul execută sancţiunea este obligată, la cererea primarului, să comunice datele şi informaţiile solicitate cu privire la executarea sancţiunii.

Art. 20. - (1) Contravenientul se prezintă de îndată, dar nu mai târziu de 3 zile de la primirea mandatului de executare, la primarul unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază îşi are domiciliul sau reşedinţa, pentru luarea în evidenţă şi executarea sancţiunii.

(2) Începerea executării sancţiunii constând în prestarea unei activităţi în folosul comunităţii se face în cel mult 5 zile de la primirea mandatului de executare.

(3) Primarul are obligaţia să asigure evidenţa sancţiunilor aplicate contravenienţilor şi a executării sancţiunilor, în condiţiile prezentei ordonanţe.
va multumesc din ce am inteles 3 ore pe zi se trec ca o zi de munca ???
Nu,se consemneaza strict 3 ore,sau cate ore se presteaza munca pe zi
Multumesc ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte neplata amenda administrativa theocostyn12 theocostyn12 Buna ziua! As avea nevoie de niste sfaturi in privinta undei amenzi administrative. Am primit in data de 4.nov.2014 o decizie prin care sunt sanctionat cu o ... (vezi toată discuția)
Renuntare la urmarirea penala paulalex paulalex Buna ziua! Am facut o \'boacana\' in vara lui 2017 cand am fost prins cu 2 tigari rulate ce contineau canabis. Dupa muuult timp am fost instiintat de dosarul ... (vezi toată discuția)
Munca in folosul comunitatii. cum se poate evita? ravaell ravaell Am primit pentru o amenda de cand eram minor, de 70 de lei, pentru ca am trecut pe unde nu trebuia. Acum mi-o baga pe gat, ca trebuie sa fac ore in folosul ... (vezi toată discuția)