avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele asociatiei de proprietari

Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri comitetului,care comitet trebuie reales sau macar reconfirmat ,sau se pot face alegeri doar pentru presedinte,pentru ca in lege se specifica faptul ca presedintele este cel care a obtinut cel mai mare nr. de voturi din rindul comitetului executiv,deci prima data ar trebui ales comitetul cred ,pentru ca in lege se specifica si faptul ca la cei alesi se specifica durata mandatelor lor?Cind dupa alegerea noului presedinte acesta are putere de a aviza documente prin semnatura si stampila,dupa incheierea unui p-verbal de predare-primire a stampilei ,conturilor si documentelor asociatiei,intre el si vechiul presedinte sau cind ?Va multumesc foarte mult ...si anticipat !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:19, 2 Octombrie 2015
Bineinteles ca in adunarea generala se poate alege alt membru sau alti membri in comitet dintre cei prezenti. S-a mai discutat pe acest forum si atunci cand se doreste alegerea cuiva in comitet, logi este ca si aceasta persoana sa fie prezenta si sa fie de acord sa faca parte din comitet. Poat fi si exceptii cand nu vor cei prezenti sa faca parte din comitet, nu se gasesc oameni potriviti si se ia legatura cu un proprieatr care nu este prezent dar pe care toata lumea-l vrea in comitet, este rugat si poate accepta chiar de la distanta. Dar, repet, numai daca din cei prezenti nu se poate completa comitetul.
E novoie ca persoana care nu-si indeplineste obligatiile in CEX sa fie prezenta la AG ca sa fie inlocuita? Asta intrebasem.
Nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
convocare ad.generala tomasso tomasso Presedintele asociatiei a demisionat si niciunul dintre membri com. ex. nu a dorit preluarea functiei de vicepresedinte deci stampila nu a fost predata.In ... (vezi toată discuția)
Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)