As dori cateva lamuriri cu privire la obligativitatea detinerii casei de marcat. Este vorba de o firma neplatitioare de TVA, cu sediul social inregistrat la domiciliul asociatului unic. Firma desfasoara o serie de activitati (servicii in domeniul educatiei alternative) intr-un spatiu asupra caruia are drept de folosinta printr-un contract de asociere in participatie cu un PFA. Firma nu are punct de lucru! Este obligatorie casa de marcat in aceasta situatie? In prezent firma elibereaza facturi catre toti clientii.
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti indica si temeiul legal conform caruia este obligatorie deschiderea unui punct de lucru? Cand am ales varianta asocierii in participatie ne-am consultat cu mai multi juristi si avocati si ni s-a spus ca este ok. Eu sunt PFA, am punct de lucru intr-un spatiu inchiriat care este mult prea mare pentru mine si doresc sa ma asociez cu firma in cauza astfel incat ei sa poata folosi o parte din spatiul meu atunci cand au nevoie.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.