avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat obligatorie?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat obligatorie?

Buna ziua,

As dori cateva lamuriri cu privire la obligativitatea detinerii casei de marcat. Este vorba de o firma neplatitioare de TVA, cu sediul social inregistrat la domiciliul asociatului unic. Firma desfasoara o serie de activitati (servicii in domeniul educatiei alternative) intr-un spatiu asupra caruia are drept de folosinta printr-un contract de asociere in participatie cu un PFA. Firma nu are punct de lucru! Este obligatorie casa de marcat in aceasta situatie? In prezent firma elibereaza facturi catre toti clientii.
Cel mai recent răspuns: moonprincess , utilizator 12:21, 29 Iulie 2015
Buna seara,
In primul rand trebuie sa aveti deschis punct de lucru.
In al doilea rand utilizarea casei de marcat fiscale este obligatorie.
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti indica si temeiul legal conform caruia este obligatorie deschiderea unui punct de lucru? Cand am ales varianta asocierii in participatie ne-am consultat cu mai multi juristi si avocati si ni s-a spus ca este ok. Eu sunt PFA, am punct de lucru intr-un spatiu inchiriat care este mult prea mare pentru mine si doresc sa ma asociez cu firma in cauza astfel incat ei sa poata folosi o parte din spatiul meu atunci cand au nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere in participatie cu pfa? moonprincess moonprincess Buna ziua. Mama mea este unic asociat in cadrul unui SRL, in timp ce eu am un PFA. Eu am inchiriat un spatiu pe PFA in care am deschis punct de lucru si ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatie intre srl si pfa moonprincess moonprincess Buna ziua, In cazul in care un SRL doreste sa incheie un contract de asociere in participatie cu un PFA pentru ca SRL-ul sa poata utiliza o parte din ... (vezi toată discuția)