Am si eu o nelamurire, eu si prietenul meu vrem sa ne mutam in caminul in care sta el. Dupa o discutie cu administratora caminului, aceasta i-a spus ca ar trebui sa incheiam un contract de convietuire (nu stiu daca am inteles corect). M-ar interesa sa stiu ce implicatii are acest contract si cam cat ar costa incheierea lui.
Cert este ca acest contract de convetuire nu este un contract numit, tipic. Deci nu ati inteles ceva bine ori administratorul caminului nu stie nici el ce vrea.
Din cate observ ca nu sunteti casatoriti. Parteneriatele de genul acesta nu sunt recunoscute in legislatia noastra. Eventual va puteti casatori si incheia o conventie matrimoniala prin care sa alegeti un regim matrimonial care vi s-ar potrivi.
Pe saracia. Cum sa va casatoriti doar pentru a putea locui...intr-un camin. Nu, nici vorba sa faceti asa ceva. Tinand cont ca dvs. sunteti de sex opus cu cel cu care doriti sa locuiti e necesar sa dati ambii o declaratie la notar din care sa rezulte ca locuiti in uniune libera consensuala, mai pe romaneste concubinaj. Astfel administratorul are si el o acoperire, o modalitate de a se justifica in fata controlului ca lasa intr-o camera de locuit o studenta si un student.
Doar nu e cresa, e camin studentesc :) N-or fi singurii de sex opus care locuiesc impreuna.
Nu cred ca se poate da o astfel de declaratie pentru ca nu exista in legislatie asa ceva. Altele trebuie sa fie conditiile de cazare, mai insistati la administrator.