avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare tardiva (certificat de nastere romanesc ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare tardiva (certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in SUA)

Copilul nostru este nascut peste ocean si nu i-a fost inregistrata nasterea in Romania deloc, pana acum. Baiatul este in varsta de 4 ani, iar mama a parasit domiciliul conjugal de un an. Initial trebuia sa luam doar o pauza, dar ea s-a mutat deja cu alt barbat si nu a facut niciun demers de desfacere a casatoriei noastre. Intentionez sa fac acest lucru, ca si sot, in Romania, la momentul oportun. Suntem ambii cetateni romani, iar casatoria a avut loc in Romania. Interesul meu major este custodia si interesul superior al copilului, iar primul pas este transcrierea certificatului de nastere. Mergand pe fir, am observat ca se poate face doar in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, iar apoi, in baza acestei decizi se face o solicitare de transcriere catre Primaria Sectorului 1 din Bucuresti.
Din experienta voastra, care este timpul necesar obtinerii efective a transcrierii, cu cele 2 etape implicate. Deocamdata sunt la stadiul supralegalizarii certificatului de nastere american.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:30, 15 Iulie 2015
Ar fi foarte bine daca ati ajunge inainte de orice la un mediator. Poate are si ea un parenting plan si pana la urma ajungeti la ceva convenabil pentru amandoi si, mai important decat orice, bun pentru copil. Pare putin bulversanta asa, la prima vedere, o copilarie pe doua continente :)

Eu zic ca daca veti avea fotocopii dupa actele mamei si, foarte important ( asa cum vi s-a spus deja) nu exista nicio eroare materiala in certificatul american, veti reusi sa-l transcrieti. Va dura maxim 30 de zile pana-l primiti pe cel romanesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat nastere... mama purtatoare sc_marian sc_marian Buna ziua, supun atentiei d-stra urmatoarea situatie. Suntem o familie de romani rezidenti in Grecia, care pentru visul de a avea un copil a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Certificate nastere sua transcriere in ro Miorita34 Miorita34 Buna ziua! Imi puteți spune unde e mai usor de transcris certificatele americane de nastere , in România sau la consulatul Ro in SUA? Noi, parintii, suntem ... (vezi toată discuția)