avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare certificat de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare certificat de vanzare cumparare

Buna dimineata. Cum as putea anula un act de vanzare cumparare facut intre tatal meu si una dintre surori si sotul ei. Daca merg in instanta pot sa deschid proces in bucuresti actul fiind facut in constanta. A vandut un apartament cu 3 camere in zona centrala constanta cu 20.000.000 rol in 1998, cu drept de habitatie viagera. Cat ar costa taxa de timbru pentru proces. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:18, 15 Iulie 2015
Nu aveti sanse de castig. Fiecare este liber sa faca orice doreste cu averea lui. in plus dreptul de actiune s-a prescris in 3 ani de la vanzare.
Depinde de multe, daca traieste tatal, daca pretul chiar s-a platit etc. Nu cred ca Bucuresti ar fi instanta competenta, iar taxa de timbru depinde de valoarea de impunere a bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate afrigioi afrigioi Socrul meu a cumparat in 1998 un teren de 5000 mp. proprietarul i-a dat actul de proprietate in original, un act de vanzare cumparare de mana - semnat si de ... (vezi toată discuția)
Cerere interventie accesorie teslovan florentina teslovan florentina Tatal meu a vandut fara stirea mamei mele toata mostenirea lui:casa,terenuri,paduri etc .Vanzarea a constat intr-un contract cu uzufruct viager facut nepotului ... (vezi toată discuția)