avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat!

Buna ziua!

Firma "A" a luat in chirie de la "B" (persoana fizica) un apartament unde isi are sediul firma A. Firma A poate sa faca un contract de comodat cu firma "C" pentru predarea in folosinta al unei camere din apartamentul respectiv pentru ca firma C sa imi desfasoare activitatea acolo ca fiind sediu principal?

1. Este posibil un contract de comodat intre doua persoane juridice daca cel care da infolosinta este si el chirias in apartamentul respectiv?

2. Daca nu se poate face contract de comodat intre cele doua firme se poate face contract de inchiriere ? Care este limita minima de suma pentru care se poate da in chirie de catre firma A la firma C?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ramona GHIUGAN , Avocat 15:12, 10 Iulie 2009
subscriu la ce spune @pakos : am citit de curind o speta , mai bine zis un caz similar , de contract de comodat intre doua firme, pentru care fiscul a ales sa calculeze prin estimare profitul nerealizat, plus majorari . Daca doriti , caut si atasez.
Daca aveti clauza contractuala prin care se permite chiriasului sa subinchirieze imobilul fara acordul proprietarului, atunci o puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un contract de inchiriere urgent va rog sa maajutati!!! wajdi wajdi :(( vreau sa anulez un contract de inchiriere eu fiind chiriasul si sa imi recuperez avansul de 1100euro;reprezentand plata pe 4luni plus garantie si comision ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere cicio_carina cicio_carina buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se poate subanchiria un spatiu de la chirias care este SC si are sediul social in acest spatiu ,iar eu ca subchirias ... (vezi toată discuția)