avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport expirat in tara NON-UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport expirat in tara NON-UE

Buna ziua,situatia este putin mai dura,persoana in cauza ( mama unui prieten) acum aprox 2 ani,a facut casatorie de convenienta cu un cetatean egiptean.Dupa ceva timp,ei au plecat in Egipt ( motiv ca sa ii dea si restul de bani deoarece nu ii daduse decat o parte) problema e ca acum ,ea este sechestrata acolo de mai bine de 1 an,nu poate iesi din casa,nu poate face nimic.Mai mult are si pasaportul expirat,acum ea are o fereastra deschisa intrucat sotul este plecat( sau o sa plece) si ea poate fi ajutata de un prieten sa ajunga la aeroport,biletul il va lua fiul sau ..insa,poate veni din Cairo in Bucuresti ( escala la Istanbul) cu pasaportul expirat?
Nu are posibilitatea si nici timp pentru ambasada,nu cunoaste limba f bine,si daca pleaca de acasa,nu se mai poate intoarce acolo
Ce solutii sunt pentru aceasta problema?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:44, 18 Iulie 2015
Cunosc persoane care au fost cercetate pentru savarsirea unor astfel de cazuri. Este adevarat nu au fost inchise pentru asta dar tracasarea cercetarilor cred ca le-a ajuns. Asta nu inseamna ca le vom incuraja pe doamne sa faca asemenea lucruri care pana la urma sunt ilegale si contravin unei bune conduite morale si chiar si indrumarilor bisericesti. Acum fiecare face ce vrea, se cunoaste faptul ca aceste casatorii de convenienta se incheie pentru bani, doar ca nu se merita sa te lasi prada unor iluzii si sa traiesti astfel de drame create pana la urma chiar de tine ca urmare a decizilor luate fata de propriati persoana. Alegerea apartine fiecaruia.
Sper ca nu s-a inteles c-as incuraja casatoriile de convenienta. Dupa cum se vede, urmarile pot fi extrem de neplacute, as zice chiar mai greu de suportat decat tracasarea din partea oficialitatilor.
Sa incercam sa ne limitam la a da sfaturi fara prea multa incarcatura emotionala. Nu e treaba noastra sa analizam viata si deciziile celor care scriu pe forum, mai ales cand nu ne cer decat sfaturi pentru iesirea din situatii concrete
:coffee:
Aveti dreptate!:love1:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)
Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)
Ce se intampla, i-a expirat viza? DianaMarinescu DianaMarinescu E o situatie mai dificila. Prietenul meu/ partenerul meu de viata e de cetatenie turca, e venit din dec 2000, iar in iunie 2001 i-a expirat viza. Eu l-am ... (vezi toată discuția)