fbogdan a scris:
L230 spune ca se poate ataca orice hotarare nelegala in 45 zile.
Ati contestat in scris hotararea adunarii generale in termen legal?
Odata cu comunicarea actiunii paratul:
- a primit si unele inscrisuri pe care nu le-a atacat pt ca nu avea toate elementele necesare, respectiv alte inscrisuri care sa dovedeasca clar ca sunt ilegal intocmite gf L230 si nici nu a stiut.
Paratul a primit comunicarea actiunii in judecata insotita de toate inscrisurile depuse de reclamant si trebuia sa depuna "intampinarea" in termenul comunicat, in asa fel ca la primul termen, instanta sa vada daca paratul are obiectiuni, daca invoca exceptii s.a.m.d. Chiar in acea intampinare puteati sa va exprimati asupra acelor inscrisuri folosite de reclamant.
2) Intrebare: Este oportuna (pt parat) actiune separata pt inscrisurile mai sus amintite (nelegale) cu titlu 'Anulare act'?
Termenul pt aceasta actiune este de 45 zile de la luarea la cunostinta a acestor inscrisuri?
Puteti face oricate actiuni separate doriti dar avand acum acest dosar nu vad sensul altei actiuni. Judecati-va, aduceti dovezi, sustineti-va cauza, convingeti judecatorul ca v-ati platit debitele catre asociatie...
Termenul de 45 de zile este pentru contestarea unei hotarari a adunarii generale si nu are legatura cu dosarul in care ati fost chemat in judecata de catre asociatie. Termenele de judecata se stabilesc in acest dosar de instanta. La ultimul termen instanta a stabilit data urmatorului termen pana la care partile trebuie sa faca, sa depuna, sa arate... ceva.
S-a incuviintat expertiza contabila pe 3 ani.
Este absolut normal atat timp cat asociatia solicita plata unor sume iar restantierul sustine ca acestea nu au fost stabilite corect.
3) Intrebare: Daca inst. nu se pronunta asupra cererii paratului de-a nu considera acele inscrisuri just temei pt calc cheltuielilor
ce relevanta mai are expertiza?
Pai instanta tocmai a acceptat ceea ce ati vrut: efectuarea unei expertize prin care sa se stabileasca corect debitele catre asociatie. Expertul va analiza documentatia de la sediul asociatiei si nu numai acele cateva inscrisuri depuse de asociatie in doasrul aflat pe rol. Expertul, pe perioada celor 3 ani, va analiza documentele de la asociatie. In functie de obiectivele stabilite de instanta, expertul poate analiza facturile, chitantele, modul de repartizarea a cheltuielilor, modul de calculare a penalizarilor..., reface efectiv calculele si prezinta instantei un raport cu sumele pe care le datoreaza paratul disctinct: cote la intretinere, penalizari, alte cheltuieli, fonduri..., documente ce au stat la baza acestora, baza legala de calcul s.a.m.d.
Aveti dreptul sa discutati cu expertul care o sa va contacteze si o sa-i prezentati inca odata temerile dumneavoastra.