avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Hotarare tribunal - recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Hotarare tribunal - recalculare pensie

Buna ziua,

Tatal meu a depus o cerere de recalculare a pensiei la tribunal si a obtinut o hotarare de la tribunal prin care i se cere casei de pensii recalcularea drepturilor de pensie si plata drepturilor recalculate incepand cu data de 01.01.14. Este executorie de drept.

Asta s-a pronuntat in 30.03.2015.

De atunci tatal meu a tot asteptat sa ii vina prin posta hotararea insa nimic.
Ieri a fost la tribunal si i s-a comunicat ca tocmai i-a fost trimisa prin posta si urmeaza sa o primeasca.


Intrebarea mea este: trebuie facuta vreo copie legalizata sau o copie simpla si dusa catre Casa de pensii?
Mai trebuie intocmita vreo cerere catre Casa de pensii referitoare la punerea in aplicare a hotararii tribunalului sau este de ajuns depunerea copiei hotararii tribunalului?

Astept raspunsul dumneavoastra.


Cu multumiri,


Raluca Niculescu
Cel mai recent răspuns: perlutza , utilizator 19:17, 23 Iulie 2015
In mod normal, hotararea instantei trebuie comunicata reclamantului si la CJP.
Ca sa fie sigur ca nu se mai taragneaza lucrurile, tatal dvs. sa depuna o copie xerox dupa hotararea instantei la CJP cu adresa de inaintare (cu nr. de inregistrare/ data de la registratura CJP sau trimisa prin posta cu confirmare de primire), prin care solicitati respectarea intocmai a hotararii judecatoresti.
Va multumesc frumos.

O zi buna!
Raluca Niculescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire pensie ContSters203305 ContSters203305 Buna seara, Am formulat o cerere de revizuire a pensiei catre CJP. Au trecut 45 zile ,nu am primit niciun raspuns si as vrea sa ma adresez tribunalului. Va ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti de catre casa de pensii cristian13adam cristian13adam In 08sep2010 a fost emisa de Tribunal o Hotarare Civila in urma litigiului cu Casa Judetiana de Pensii prin care am obtinut: - anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)
Punerea în executare a hotãrârii de recalculare a pensiei Adriana68 Adriana68 Am facut cerere ( pentru tatal meu - care este foarte bolnav, nedeplasabil ) la tribunal pentru recalcularea pensiei si tribunalul a dat aviz favorabil. ... (vezi toată discuția)