avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitutea de vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitutea de vedere

Am achizitionat un teren intr-o zona centrala ( protejata ) unde vecinul are in calcanul casei cu care se margineste terenul meu, o fereastra mare, o usa de pod care pentru a o utiliza trebue sa intre pe terenul meu precum si cosul de fum al centralei de apartament pe care si-a instalat-o. Rugandu-l sa inchida cele 2 deschideri ( fereastra si usa de la pod ) care-mi violeaza intimitatea si sa desfiinteze cosul pentru a nu-i suporta eu noxele, mi-a raspuns ca el a facut aceste modificari acum 30 ani si institutia uzucapiunii ii da dreptul acum sa le pastreze definitiv. Este posibil ca uzucapiunea sa acopere orice abuz ? Exista vreo cale sa rezolv problema ? Sunt deschis la orice sugestie.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:35, 16 Iulie 2015
Trebuie verificat la primarie daca exista autorizatie si cum s-au facut acele modificari. Depinde si de materialele folosite, nu stiu ce usa de exterior de 30 de ani o fi avand vecinul.
Cu toate acestea, poate rezolvati mai usor prin construirea unui gard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocarea uzucapiunii in cazul servitutii de vedere DanNiculaeIonescu DanNiculaeIonescu poate fi acceptata in instanta uzucapiunea in cazul deschiderii in calcanul vecinului a unui geam de cca 1mp situat la cca 1 m de la sol si a unei usi de ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de autorizatie pentru instalarea unei tubulaturi ... FCatalliin FCatalliin Este nevoie de autorizatie pentru instalarea unei tubulaturi (de tip cos) pentru aerisirea locuintei? Buna ziua , doresc sa stiu daca am nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Violare intimitate victor1906 victor1906 Buna ziua ! Vecinul meu locuieste intr-o casa care are geamuri cu vedere la curtea mea ,si datorita acestui fapt i-mi violeaza intimitatea deoarece vede tot ... (vezi toată discuția)