avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ITM*Am mare nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ITM*Am mare nevoie de ajutor

Buna ziua.In urma unui control ITM,am fost amendata pe motiv ca persoana care lucreaza in magazin nu are contract de munca.Initial,mi am propus ca persoana care o aveam in proba de lucru sa stea 8 ore la munca,si am facut un contract de munca pe perioada de 1 luna,pe care nu l am inregistrat la ITM,deoarece neavand incredere in acea persoana ,si imediat am decis sa fac o conventie civila de prestari servicii (colaborare),acesta lucrand zilnic intre 1 si 5 ore.Cand am mers la ITM,cu toate actele cerute de acestia,mi au spus ca,conventiile civile nu mai sunt valabile din 2003,desi inainte de a l face am fost informata de o persoana ca este valabila.As dori sa stiu daca este valabila acea conventie.Apoi mi au spus ca imi dau amenda 200.000 lei,desi pe instiintare era mentionata o amenda intre 50.000 si 100.000 lei in cazul neprezentarii la ITM,cu actele cerute de inspector.Nu mi au facut proces verbal ci doar m au intrebat daca il semnez spunandu i ca nu.Ar fi trebuit sa primesc proces verbal?Apoi am fost sfatuita sa depun contestatie,pe motiv ca am fost gresit informata de acel jurist care m a sfatuit sa fac acea conventie de colaborare. Mi au spus ca in urma contestatiilor 99% din persoane primesc avertisment.daca nu au mai avut abateri.Mentionez ca am o intreprindere individuala si nu am avut angajati.Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu platesc amenda,tinand cont de faptul ca am avut acea conventie?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 18 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
sunt sanse sa primesc doar avertisment,in urma contestatiei
Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti . Jurisprudenta nu este unitara in acest sens. Unele instante au admis cererea de Inlocuire amenda contraventionala cu avertisment , altele nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda itm pentru nedepunerea in termen revisal lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna ziua , vreau sa stiu daca pot avea castig in instanta pentru contestarea unei amenzi date de catre inspectorii itm , pentru urmatorul aspect : un ... (vezi toată discuția)
Ce imi trebuie pentru a depune o contestatie a unui proces-verbal de contraventie itm? dobremod dobremod Am redactat o constatare impotriva unui pv de contraventie in 2 exemplare pe care vreau sa-l depun la judecatorie. Asa mi-a zis inspectorul care mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Contract de munca bgina bgina am angajat un spalator auto in data de 17.11.2011 dar nu l-am inregistrat in revisal si in 19.11.2011 am avut control de la itm ce poatr urma... ei au ... (vezi toată discuția)