As dori sa stiu daca exista o forma de precontract de vanzare cumparare intre persoane fizice (excluzand intermedierea unei firme de imobiliare) prin care vanzatorul sa aiba posibilitatea de a se razgandi, in conditiile in care cumparatorul isi schimba atitudinea si comportamentul initial, si pe de alta parte cumparatorul sa aiba siguranta ca va dobandi imobilul respectiv, in conditiile in care urmeaza sa investeasca bani pentru finalizarea acestuia.
Pentru o mai buna intelegere a situatiei, precizez ca noi am intentiona sa vindem unui nepot imobilul in care locuim in prezent, edificat in proportie de 80% (trebuie terminata mansarda in care va locui impreuna cu familia sa), cu conditia ca dansul sa investeasca in aceasta lucrare, iar noi sa avem drept de habitatie pana la sfarsitul vietii. Noi am dori sa temporizam lucrurile, pentru a fi cat de cat siguri de dansii, in schimb nici ei nu pot fi siguri ca dupa ce vor investi bani, nu vor avea surpriza ca noi sa ne razgandim si sa nu incheiem actele cu dansii - ceea ce din punctul nostru de vedere nu este posibil.
In concluzie, exista o alta varianta decat Contractul de vanzare cumparare, despre care stiu ca este, la noi, inatacabil?
Va multumesc.
Problema dumneavoastra se poate rezolva prin incheierea unui contract de vanzare-cumparare sub conditie (suspensiva). Conditia impusa de dvs., in calitate de vanzatori, este finalizarea imobilului (din cele precizate de dvs).
Daca/pana cand aceasta conditie nu se indeplineste, vanzarea nu este perfecta. Odata indeplinita conditia, se efectueaza transferul dreptului de proprietate.
In acest fel, toate partile contractante isi vad interesele protejate.
Vanzare teren
pesticid
Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare.
Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)